Mečouni neudrželi tříbrankový náskok, proti Dobřanům získali jen bod

Plzeňští hokejbalisté nezačali sérii třech domácích zápasů příliš dobře. V utkání s Dobřany se sice dostali do tříbrankového vedení, ale soupeř pak dokázal srovnat. O vítězi rozhodly až samostatná střílení, ve kterých se nikdo z plzeňských hráčů neprosadil, a druhý bod tak nakonec vybojovali Dobřanští.

Plzeňští nastoupili do utkání s Dobřany v silnější sestavě. Od začátku zápasu byli aktivní a zaměstnávali hostujícího gólmana. Pozorný ale musel být i Návara na druhé straně. Stejně jako v předchozích zápasech i nyní otevřeli skóre utkání mečouni. Kejř nabil Janu Miksanovi do prostoru mezi kruhy, odkud vsítil plzeňský útočník svou první branku v extralize mužů. S jednobrankovým náskokem vstupovali plzeňští hokejbalisté i do druhé třetiny.

Ten na začátku druhé patnáctiminutovky ještě navýšili. Vobruba našel na modré Marka Švarce, který tvrdou ranou umístil míček až do dobřanské branky. Plzeňští si poté vynutili dvě přesilové hry a ve dvojnásobné početní výhodě upravili skóre na rozdíl tří gólů. Po kombinacích se míček dostal k Michalu Slancovi, který byl pohotový na modré čáře.

Mečouni si poté situaci zkomplikovali vyloučeními a přesilovou hru využili i hosté. Tomáš Truchlý zamířil přesně od modré, a snížil tak vedení Plzně. Pak opět zahrozili domácí a snažili si vzít tříbrankové vedení zpět. Na konci třetiny ale byli zase nebezpečnější dobřanští hráči, kteří měli k dispozici další početní výhodu. Daniel Kovářík vyslat na plzeňského gólmana tvrdou střelu, míček mu vypadl, ale nikdo z hostů ho za brankovou čáru nedopravil.

Do třetí části hry vstoupili lépe Dobřanští, na úvod zahrozili před plzeňskou brankou. Poté ale šli do oslabení a příležitost měli plzeňští hráči. V přesilové hře se neprosadili, naopak ji krátce poté využily Dobřany. Návara nejprve vyběhl z branky, aby zasáhl proti dobřanské střele, balonek ale neudržel a Jan Kovářík ho poslal mezi tři tyče.

V dobré příležitosti se pak ocitl Braun, Návara mu ale žádné místo nenechal. Krátce poté už se ale hosté znovu radovali. Z protiútoku se za červenou čárou opřel do míčku Matyáš Malecha a necelých pět minut před koncem základní hrací doby bylo vyrovnáno. V závěru musel být ještě plzeňský brankář pozorný, když nejprve vyrazil míček a pak se ještě stačil přemístil proti střele Brauna.

Zápas šel poté do prodloužení. Ve velké šanci se ocitl Truchlý, který byl poslán do samostatného úniku, ale Návara svůj tým podržel. V poslední minutě na druhé straně zachytil rozehrávku Dobřan Slanec, který ale druhý gól v zápase nepřidal. Utkání nakonec rozhodla až samostatná střílení, kde se prosadil jen Jan Kovářík, a zařídil tak hostům druhý bod.