A-tým čeká náročný víkend, na domácím hřišti se utká s Hostivaří a Pardubicemi

Mečouni začali sérii třech domácích zápasů v úterý, nyní o víkendu odehrají dva. V sobotu přivítají Hostivař, o den později vyzvou Pardubice. Před svými fanoušky budou chtít navázat na minulé utkání, kde si zapsali první bod. Nyní se ho budou ale snažit napravit a slavit první výhry. Doma budou v akci také junioři a starší žáci.

HBC Plzeň – HBC Hostivař, sobota 2. října od 16:00

V duelu pátého kola CROSSDOCK extraligy do plzeňské haly přijede pražská Hostivař. Bude se jednat o historicky první vzájemný zápas v extralize, který se odehraje na Košutce. Hostivař je nejnovějším účastníkem nejvyšší soutěže a v loňské sezóně si odbyla premiéru. Vzhledem k okolnostem pandemie Covid-19 byla ale soutěž upravena a týmy sehrály pouze polovinu utkání v základní části a zápas mezi Plzní a Hostivaří proběhl v novém areálu Hostivaře.

Po začátku sezóny najdeme oba týmy ve spodní části tabulky. Hostivař je zatím na deváté příčce se ziskem pěti bodů. Plzeň je jedenáctá s jedním bodem a s jedním zápasem k dobru. V úterý sehrála mužstva poněkud rozdílné zápasy. Zatímco Plzeňané ztratili proti Dobřanům tříbrankový náskok a prohráli po samostatných stříleních, Hostivař hostila pražské Kovo. Dostala se do vedení a přes divoký závěr druhé třetiny, ve kterém padly čtyři branky jej uhájila. Dvěma góly v poslední minutě si pak došla pro vítězství 5:2.

Předtím sehrála divoké utkání v Letohradu, kde padlo hned třináct branek, z výhra 8:5 se ovšem radovali domácí. Gólově se prosadili předsezónní posily. Exkladenský Radim Štěpáník a brněnský Filip Emmer, který se radoval z gólu hned čtyřikrát ve čtyřech zápasech. Nejvíce bodů ale nastřádal odchovanec Samuel Kucharčík (4+3), který zatím skvěle zastupuje absentujícího Jana Čejku. Nadějný mládežnický reprezentant si říká o čím dál větší pozornost hokejbalového prostředí.

Mečouni zatím v sezóně nadále čekají na vítězství. A v domácím prostředí nebudou chtít zaváhat podruhé za sebou. V úterý mladý tým dopnily zkušené tváře. Po třízápasové pauze naskočil Ondřej Malý, vůbec poprvé v ročníku oblékly dres s mečounem na hrudi Ondřej Kejř a Marek Švarc. Poslední jmenovaný se prosadil krásnou brankou, na kterou mu nahrával Jakub Vobruba, který má zatím na kontě tři asistence. Na gól ovšem čeká. Loni ukončil čekání na přesnou trefu právě proti Hostivaři. Bude se historie opakovat a bude jeho případná trefa znamenat také konec čekání na plzeňské vítězství?

Utkání můžete sledovat v online přenosu zde.

HBC Plzeň – HBC Pardubice, neděle 3. října od 13:00

V neděli se plzeňští hokejbalisté v domácím prostředí utkají s Pardubicemi. Hráči z východních Čech se po čtyřech odehraných zápasech nacházejí na šestém místě. Bodové rozdíly jsou ale ve středu tabulky minimální, Pardubičtí mají navíc oproti většině týmů odehráno o utkání méně. V sobotu se ještě představí na hřišti Kladna, které je momentálně první.

Pardubice na úvod sezóny porazily Dobřany 3:2 po samostatných stříleních, poté si přivezli výhru 5:2 z Ústí nad Labem. Další týden před svými fanoušky zvítězili nad Mostem 9:2. První porážku si zapsali v posledním odehraném zápase, kde doma nestačili na Hradec Králové. Hosté se na začátku utkání dostali do vedení, které poté při signalizované výhodě vlastním gólem navýšily Pardubice. Při nepřesné rozehrávce se míček přes celé hřiště dostal až do odkryté klece. Gól byl nakonec připsán brankáři Bryknerovi, který se balonku dotkl jako poslední. Ve třetí části hry se prosadil ještě Kubeš, ale jen upravil na konečné skóre 1:2.

Naposledy se oba týmy potkaly v plzeňské hale před dvěma roky. Plzni se utkání nevydařilo, na domácím hřišti prohrála 0:3. Zatím poslední vzájemný duel sehrály celky před rokem na hřišti Pardubic. Na úvod souboje otevřeli skóre Pardubičtí, mečouni pak ale stav otočili a před třetí patnáctiminutovkou vedli o dvě branky. V posledním dějství si ale těsný náskok vzali zpět Východočeši a Plzeň se domů vracela bez bodů.

Pardubičtí mají v týmu spoustu zkušených hráčů, kteří se také objevují v reprezentaci. Nejproduktivnějším hráčem je zatím s osmi body Pavel Kubeš, který vsítil čtyři góly a na stejný počet nahrál. Kubeš je také třetím, který nasbíral nejvíce bodů v celé extralize. Pět kanadských bodů mají na svém kontě Langr, Česák a Bílý. Nejlepším brankářem týmu je s úspěšností zásahů 93,1 % David Stárek. Pardubičtí spolu s Kladnem zatím inkasovali nejméně branek ze všech extraligových mužstev, do jejich brány jich napadalo osm.

Utkání můžete sledovat v online přenosu zde.

Program víkendu

Sobota – 2. října
  • A-tým: Plzeň – Hostivař (16:00)
  • Junioři: Plzeň – Nové Strašecí (13:30)
  • Starší žáci: Plzeň – Třemošná (11:00)

Neděle – 3. října
  • A-tým: Plzeň – Pardubice (13:00)