Mečouni slaví první výhru, Hostivař porazili rozdílem čtyř branek

V pátém utkání už se plzeňští hokejbalisté radují z vítězství. V první třetině otevřeli skóre zápasu, na začátku druhé šli do tříbrankového vedení. Hostivaři se pak jedním gólem podařilo snížit, ale poté už se opět prosazovali domácí. Hostivařští jen v závěru upravili na konečný výsledek. Třemi body se na výhře Plzně podílel Richard Hurt.

V úvodu utkání hráli mečouni v oslabení, Hostivař se ale k žádné nebezpečné situaci nedostala. Plzeňští poté byli aktivnějším týmem a otevřeli skóre utkání. Slanec ze středního pásma nahodil míček na branku, ten byl po odrazu nahrán k pravé tyči Michalu Gallovi, který vsítil svůj první extraligový gól. Následná přesilová hra se plzeňským hokejbalistům nevydařila, naopak po jejím skončení měli velkou příležitost ke skórování hosté. Brož byl vyslán do samostatného úniku, ale Kráčinu nepřekonal. V závěru první třetiny získali Plzeňští dvojnásobnou početní výhodu, se kterou vstupovali do další části.

Hned od začátku měl Štoural plné ruce práce, na střelu Richardu Hurta z blízkosti branky už nedosáhl. Neuběhla ani minuta a plzeňští hráči se znovu radovali. Z prostoru mezi kruhy se opět prosadil Richard Hurt. V pěti hráčích na obou stranách se v prostřední části příliš nehrálo. Za nedlouho usedl na trestnou lavici další hostivařský hráč, po něm dva Plzeňští.

V přesilové hře už se podařilo hostům snížit, když byl přesný Marcel Malina. Poté byla Hostivař poslána do čtyř a udeřila zase Plzeň. Ta už se chtěla radovat po střele Hanuše od modré čáry, ale to ještě balonek za brankovou čárou nebyl. K brance pohotově naběhl Jakub Vobruba a míček do ní nasměroval. Jedenáct vteřin před koncem druhé části hry se opět vylučovalo. Hosté se opět ocitl ve třech, a Plzeňští tak do poslední třetiny vstupovali ve výhodě.

Jen necelou minutu po začátku už Západočeši znovu slavili. Od úvodu třetiny mečouni mířili na hostivařského gólmana ze všech stran, na střelu Lukáše Hanuše od modré už Štoural nestačil. Plzeňští byli při chuti a zakrátko Hostivař inkasovala znovu. Hurt nabil Jiřímu Benediktovi do prostoru mezi kruhy, odkud se rána plzeňského útočníka zastavila až v brance. V dobré příležitosti byl poté Emmer, plzeňský brankář ale svůj tým podržel.

Hostivař pak šla do oslabení a Plzeňští se dostali do dalších šancí. Aktivní byli i po jejím skončení, ale hosté pak otočili hru a snížili. Kucharčík nahrál na pravý kruh Marku Hrochovi, který překonal Kráčinu. Ten musel být na pozoru ještě v závěru, když se snažil prosadit Urbanec. Jen osm vteřin před koncem se nebezpečným faulem na Lokajíčka provinil Vaniš a obdržel osobní trest do konce utkání. Plzeň ale utkání zvládla a zapsala si první výhru v sezóně.