Plzeňští další utkání nezvládli, Pardubicím podlehli v samostatných stříleních

Na sobotní utkání mečouni nenavázali, v zápase s Pardubicemi vybojovali jen bod. Hosté se nejprve dostali do dvoubrankového vedení, které pak Plzeňští snížili. To si ale v další části vzali pardubičtí hráči zpět. Plzni se podařilo vyrovnat ve třetí třetině, v závěru se ještě prosadily oba týmy a o vítězi nakonec rozhodla až samostatná střílení.

Do utkání vstoupili lépe Pardubičtí, kteří ve druhé minutě otevřeli skóre utkání. Bílý nahrál na pravý kruh osamocenému Nicolasu Langrovi, který překonal plzeňského brankáře. Hosté byli aktivnějším týmem, Plzeň se navíc dostala do oslabení a soupeř toho využil. Střelu Česáka z pravé strany ještě plzeňský gólman vyrazil, ale na dorážku Jana Strouhala už nedosáhl.

Krátce poté si Východočeši zahráli další početní výhodu, nyní se ale ve vlastním oslabení prosadili mečouni. Po pravé straně utekl Tomáš Majer a svou střelou překvapil hostujícího gólmana. O necelou minutu později byli Plzeňští v další velké šanci. Poláček zkoušel zblízka překonat Třináctého, ale pardubický brankář mu skórovat nedovolil. Při přesilové hře domácích si mohly Pardubice vzít dvoubrankové vedení zpět, když se Česák dostal do samostatného úniku. Návara byl ale pozorný a situaci zvládl.

Na začátku druhé části měli k dispozici přesilovou hru domácí, ale byli to Pardubičtí, kteří se krátce po jejím skončení ocitli v dobré příležitosti. Kohoutek měl před sebou prázdnou klec, tu ale minul a zamířil jen do boční sítě. O chvíli později už se ale pardubičtí hráči radovali. Jan Strouhal se dostal před branku, odkud prostřelil Návarovy betony. Pardubičtí se i poté dostávali do šancí, Plzni se nedařilo ani v přesilové hře.

Mečouni snížili až v úvodu třetí patnáctiminutovky. Slanec nastřelil míček na zadní mantinel ideálně pro dobíhajícího Ondřeje Malého, který z levé strany zamířil přesně. Plzeňský útočník měl další příležitost také o chvíli později, když běžel ze strany sám na pardubického gólmana. Hra se začala přitvrzovat, Bílý pak obdržel desetiminutový osobní trest a osobní trest do konce utkání. Při početní výhodě pak nebezpečně pálil z mezikruží Janeček, ale plzeňský brankář zasáhl.

Ke konci třetiny se Plzni podařilo srovnat ve dvojnásobné přesilové hře, kde Třináctého dokázal překonat Martin Krch. Hostující gólman poté ze hřiště odešel, mezi třemi tyčemi ho vystřídal Stárek. Za chvíli si Pardubice vzaly vedení zpět, když plzeňským hokejbalistům utekl Josef Česák. Jen necelé tři minutu před koncem základní hrací doby se stav opět měnil, když byl přesný Lukáš Hanuš.

Utkání šlo poté do prodloužení, v něm mohli rozhodnout domácí. Galla našel Pokorného, ale ten bekhendem beton pardubického gólmana nepřekonal. Následně běžel Miksan s Hanušem dva na jednoho, ale ani jeden o vítězi nerozhodli. V samostatných stříleních se poté nikdo z plzeňských hráčů neprosadil, naopak hosté oba nájezdy proměnili a Nicolas Langr si připsal vítězný gól. Plzeňští tak získávají jen bod.