Hodnocení víkendu: A-tým za čtyři body, vysoké výhry juniorů a SŽ

První říjnový víkend se nesl ve znamení čtyř duelů tří kategorií. Mužský A-tým a junioři završili anglický týden, kdy během osmi dní sehráli čtyři zápasy. Muži se v extralize poprvé radovali z vítězství. Junioři a starší žáci tento pocit už dobře znají, a obě družstva jej podtrhla vysokým výsledkem.

A-tým

Zápas s Hostivaří nabídl vyrovnaný úvod, postupně ale začali přebírat otěže domácí. Po nahrávce navrátilce Krcha otevřel skóre svým premiérovým gólem Galla. Do konce druhé části padaly branky jen v početních výhodách. Tříbrankový náskok daly Plzni dvě trefy Hurta, na snížení Hostivaře reagoval vzápětí důrazný Vobruba. Další dvě plzeňské trefy na začátku třetí části nedopustily žádné drama a Hostivař v závěru jen upravila na konečných 6:2. Mečouni tak získali první tři body do extraligové tabulky.

Komentář trenéra Stanislav Kastner: Vědomi si náročného programu jsme od začátku utkání nastoupili se čtyřmi útočnými formacemi a chtěli jsme Hostivař přitlačit hned od prvních minut utkání. A po zvládnutí oslabení v úvodu utkání se nám dařilo plán naplňovat a dostávat soupeře pod tlak, ze kterého jsme získávali přesilové hry, ve kterých jsme utkání rozhodli. I přes celkem jednoznačnou výhru nám utkání ukázalo spoustu věcí, na kterých musíme stále pracovat a zlepšit se v nich.

Sobota 2. října: HBC Plzeň – HBC Hostivař 6:2 (1:0, 3:1, 2:1)

Podrobnosti o utkání

Nedělní duel proti Pardubicím se nevyvíjel dobře. Hosté se ujali vedení hned na začátku utkání a brzy získali dvoubrankový náskok. Plzeňany dostala zpět do zápasu šťastná trefa v oslabení. Namísto snahy o vyrovnání se ale mečouni spíše trápili. Pardubičtí si ve druhé třetině vzali zpět dvoubrankový náskok, který se mohl ještě rozrůst. Třetí třetina ale patřila Plzni. Hned v prvním střídání snížil Malý a na 3:3 srovnal Krch. Závěr zápasu nabídl strhující podívanou, kdy se každý z týmu prosadil ještě jednou a šlo se do prodloužení. V něm branka nepadla, rozhodla tak samostatná střílení a v nich byly úspěšnější Pardubice.

Komentář trenéra Stanislav Kastner: Do utkání s Pardubicemi jsme nevstoupili dobře a hned po první soupeřově střele jsme prohrávali. Zanedlouho jsme nezvládli oslabení a nevypadalo to s námi dobře. Ještě do přestávky nám však pomohla trochu šťastná branka v dalším oslabení. Do druhé třetiny jsme trochu přeházeli útočné formace, přesto se nám nevydařila. Soupeř nás zmáčkl a oproti minulým zápasům se nám nedařilo ani v přesilovkách. Mohli jsme jen poděkovat brankáři, že soupeř odskočil pouze na 1:3. Do třetí třetiny však vstoupil úplně jiný tým plný odhodlání se o výsledek ještě poprat. Hned na začátku se nám povedlo snížit a ve dvojnásobné přesilovce vyrovnat. Škoda jen že nám soupeř v pokračující přesilové hře zase odskočil a to po situaci na kterou jsme hráče upozorňovali. Přesto nás to nepoložilo a opět jsme vyrovnali. V prodloužení jsme pak měli několik příležitostí utkání rozhodnout. V nájezdové loterii jsme pak nenašli recept na soupeřova brankáře a máme jen bod. Přesto bych chtěl hráče za třetí třetinu pochválit. Podali jsme v ní výkon jakým bychom se chtěli prezentovat i nadále.

Neděle 3. října: HBC Plzeň – HBC Pardubice 4:5ss (1:2, 0:1, 3:1 – 0:0)

Podrobnosti o utkání

Junioři

Junioři ani v sobotu nesjeli z vítězné vlny. Po úterní výhře 2:0 v Berouně je čekal domácí zápas proti Novému Strašecí. Na úvodní branku se čekalo do 11. minuty, nakonec stejné číslo ukazovala kolonka plzeňských branek po závěrečném hvizdu. Zřejmě rozhodující byla pasáž na začátku druhé třetiny, kde se domácí prosadili třikrát během necelých tří minut. Naopak soupeři plzeňský obrana v čele s brankářem Šlechtou nedovolila ani jednu trefu a plzeňští junioři tak udrželi čisté konto potřetí v řadě.

Komentář trenéra Tomáše Semery: Dalo by se říci, že soupeř nám zdatně čelil pouze první třetinu, kdy jsme se dokázali prosadit až v 11. minutě. Od té doby to bylo poměrně jednoznačné. Máme za sebou "anglický" týden, kdy jsme odehráli v sedmi dnech 4 zápasy (jeden pohárový), takže to bylo náročné, ale zvládli jsme to. Co se týče výkonu, tak ten jde postupně nahoru, ale je stále spousta věcí na kterých musíme pracovat.

Sobota 2. října: HBC Plzeň – HBC Nové Strašecí 11:0 (2:0, 5:0, 4:0)

Podrobnosti o utkání

Starší žáci

Proti Třemošné se starším žákům dařilo držet se pokynů trenéra a to od počátku neslo své ovoce. Výsledkem bylo narůstající skóre ve prospěch plzeňského týmu. Po dvou třetinách se šlo do kabin za stavu 7:1. Ve třetí třetině mečouni nepolevili a svůj náskok nadále navyšovali. Konečné skóre má, již tradiční, podobu 13:2. Plzeňané tímto výsledkem zvítězili ve třech ze čtyř utkání.

Komentář trenéra Michala Samce: V zapase s Třemošnou jsme se poučili z minulého týdne. Hráči od začátku utkání plnili, co jsme si řekli a výsledkem bylo, že se soupeř téměř k ničemu nedostal. Byl jsem rád, že to hráči při narůstajícím skore nezabalili a celý zápas odmakali na herně velmi slušné úrovni. Zásadním negativem, které prostě musíme změnit, je naše nedisciplinovanost. Každý zápas máme dvouciferný počet trestných minut, navíc většina faulů je naprosto zbytečná. To hráčům nehodlám tolerovat.

Sobota 2. října: HBC Plzeň – TJ Tatran Třemošná 13:2 (3:1, 4:0, 6:1)

Podrobnosti o utkání

Program příštího víkendu:

Sobota 9. října
  • A-tým: Kovo Praha – Plzeň (11:00)
  • Junioři: Kovo Praha – Plzeň (14:00)
  • Mladší žáci: Plzeň – Dobřany (09:00)

Neděle 10. října
  • Dorost: Prachatice – Plzeň (14:00)
  • Starší žáci: Blatná – Plzeň (10:00)