Hodnocení víkendu: Mládež vítězně na všech frontách, A-tým ztratil na Kovu

Zatímco A-tým nedokázal navázat na vítěznou radost a zisk bodů z minulého víkendu, mládežníci sbírají jednu výhru za druhou. Všechna mládežnická družstva zvítězila vyšším rozdílem, dorostenci navíc udrželi čisté konto. Mladší žáci mezi sebou našli sedmigólového střelce.

A-tým

Zápas na Kovu přinesl tuhou bitvu. Extraligový A-tým v první třetině pouštěl soupeře až příliš často do šancí, naopak mečouni Humlíčka příliš neorozili. Výjimkou bylo trestné střílení, které ale brankář Kova zlikvidoval. Hra hostů se poté zlepšila, do ideálu měla ovšem stále daleko. Když už se zdálo, že bezbrankovou bitvu bude muset rozhodnout prodloužení či samostatná střílení, Kovo vstřelilo branku padesát sekund před koncem a Plzeň odjela s prázdnou.

Komentář trenéra Stanislav Kastner: Na Kovo jsme přijeli s úmyslem výkonem navázat na minulý víkend o chtěli jsme si odvézt 3 body. Bohužel musím konstatovat, že vyhrát jsme si nezasloužili. Náš výkon snesl měřítko jen prvních 6 minut ve druhé třetině a 5 minut posledních a to je málo. Soupeř nám dal lekci z bojovnosti a jednoduchosti. Věřím, že se z toho dokážeme poučit a uvědomíme si, že bez pohybu a bojovnosti se o extraligové body bojovat nedá.

Sobota 9. října: TJ Kovo Praha – HBC Plzeň 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)

Podrobnosti o utkání

Junioři

Také junioři na Kovu nezačali zrovna ideálně. Utkání zprvu příliš hokejbalové krásy nenabídlo. Na konci první třetiny si mečouni vypracovali dvoubrankový náskok. Krátce po sobě se trefili Deja a Miksan, kteří již měli v nohách utkání za A-tým. Plzeňané měli v utkání jednoznačnou střeleckou převahu a výsledek utkání měli pod kontrolou. Po pětačtyřiceti minutách ukázala tabule výsledné skóre 8:2.

Komentář trenéra Tomáše Semery: Výsledek utkání je jednoznačný, ale z mého pohledu nebyla naše předvedená hra optimální. Opět jsme se přizpůsobili soupeři a byli líní na krok. Navíc jsme dostali dvě zbytečné desítky za komentování výkonu rozhodčích. To je prostě špatně a v dalších zápasech by se to mohlo vymstít.

Sobota 9. října: TJ Kovo Praha – HBC Plzeň 2:8 (0:2, 1:3, 1:3)

Podrobnosti o utkání

Dorost

Plzeňané se v Prachaticích ujali vedení hned v první minutě, když se trefil Popp. Na další branky se čekalo poněkud déle. Dvoubrankové vedení do konce třetiny ale mečouni získali. Postupně se výkon svěřenců Michala Edla zlepšoval a narůstalo skóre. Nakonec si Plzeňané odvezli vítězství 11:0. Sedm bodů (4+3) zapsal Matěj Pavlíček. Výraznou postavou byl brankář Ondřej Kočka. Čisté konto podepřel vychytaným trestným střílením a jednou asistencí.

Komentář trenéra Michala Edla: Zápas rozdělím na dvě poloviny. Ta první byla z naší strany taková nepřesná holomajzna, ale vedli jsme. Ta druhá, od půlky 2. třetiny, byla solidní. Zlepšili jsme kombinaci soupeře přehráli. Kluky jsme pochválili, ale je třeba pracovat dál směrem k silnějším týmům.

Neděle 10. října: HBC Prachatice – HBC Plzeň 0:11 (0:2, 0:4, 0:5)

Podrobnosti o utkání

Starší žáci

V sobotu v Blatné se potkali dva z favoritů divize JIH+ZÁPAD Ligy starších žáků. Mečouny poslal do vedení hned v 18. sekundě Meiner. Datels během první třetiny vyrovnali, plzeňský ofenziva ale do první sirény zaúřadovala ještě třikrát. Hosté mířili za vítězstvím, jelikož jejich střelecký apetit neustával. Tým byl navíc podpořen kvalitním výkon brankáře Hoška, který výhru 8:2 podtrhl třiceti úspěšnými zákroky.

Komentář trenéra Michala Samce: V Blatné nás podle očekávání čekal kvalitní a nebezpečný soupeř. My jsme však vstoupili do zápasu velmi aktivně a od počátku jsme si nekompromisně šli pro vítězství. Přálo nám i trochu štěstí, navíc jsme (k mému překvapení) dokázali využít těžkého terénu v náš prospěch. Byli jsme efektivní v zakončení a v klíčových chvílích nás podržel jistý gólman. S výsledkem i výkonem týmu jsem velmi spokojen, bohužel se nám ale stále nedaří redukovat velký počet nesmyslných vyloučení, která našemu projevu značně škodí.

Sobota 9. října: TJ Blatná Datels – HBC Plzeň 2:9 (1:4, 1:4, 0:1)

Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

Mladší žáci naskočili do zápasového tempa po delší pauze, navíc s poněkud prořídlou střídačkou. Plzeňané si vytvořili tříbrankový náskok. Do kabin se ovšem šlo za stavu 4:3 pro Plzeň. Všechny čtyři branky domácích vstřelil Matěj Šplíchal. Zápas se definitivně zlomil ve druhé třetině, kdy mečouni vstřelili hned sedm gólů. Nakonec se radovali z vítězství 15:4.

Komentář trenéra Josefa Kadaněho: Sobotní zápas byl z naší strany pouze s devíti hráči. Zbytek ze zdravotních důvodů chyběl. I tak jsme ho zvládli. Na mužstvu byla vidět čtrnáctidenní pauza, ale střelecké rukavice si do utkání vzal Matěj Šplíchal, který nastřílel soupeři celkem sedm branek. Po druhé třetiny se zvedl výkon ostatních jeho spoluhráčů a výsledkem je vysoký počet vstřelených branek. Těšíme se na další zápas, tentokráte příští sobotu v Blovicích.

Sobota 9. října: HBC Plzeň – TJ Snack Dobřany 15:4 (4:3, 7:0, 4:1)

Podrobnosti o utkání

Program příštího víkendu:

Sobota 16. října
  • A-tým: Most – Plzeň (11:00)
  • Junioři: Prachatice – Plzeň (13:00)

Neděle 17. října
  • Dorost: Plzeň – Suchdol nad Lužnicí (14:00)
  • Starší žáci: Prachatice – Plzeň (14:00)
  • Mladší žáci: Blovice – Plzeň (11:00)