3. kolo | sobota 18. 9. 2010 | 12:00

HBC Most

2:1ss 0:1, 0:0, 1:0

HBC Plzeň

Branky a nahrávky: 39:03 Vosmik (Pánek), rozhodující sam. střílení Chytrý – 14:00 Stolarik (Ondra).
Rozhodčí: Koskuba, Plachý. Vyloučení:6:6, navíc Tomášek (MST) 10 min. Využití: 0:0. Diváci:72 . Střely na branku: 19:24.
Květon – Hofbauer Jan, Hofbauer Petr, Samek,Tomášek, Frdrmuc, Lukáč, Pancner - Chytrý, Gremlica, Rychlovský, Franěk, Vosmik, Pánek, Duffek, Králiček, Pícha.
Zoubek – Peroutka, Rasocha, Hofmeister, Malík, Štěrba, Martinek – Kunzmann, Kolařík, Strejček, Benedikt, Henrich, Forejt, Ondra, Jindra, Stolarik.
Utkání začali aktivně Mostečtí a vytvořili si několik slibných šancí, jenže žádnou nevyužili. Naopak jako první šli do vedení Plzeňané. Po kombinaci mezi Ondrou a Stolarikem, se v čase 14:00 prosadil druhý jmenovaný. Ke konci třetiny přišlo vůbec první vyloučení a to na domácí straně. Po 40 vteřinách se početní výhoda zdvojnásobila a tato přesilovka se přelila i do druhé části.

Plzeňští hráči však nabídku k dalšímu skórování nezužitkovali. Dokonce se sami dostali do oslabení, když byl vyloučen Rasocha. Na obou stranách opět přišla řada šancí, ale žádný gól nepadl. Gólmani Květon a Zoubek si vedli výborně.

Třetí část hry byla hodně nervózní z obou stran. Domácí tým nenesl dobře nepříznivý vývoj zápasu a podařilo se mu vyrovnat. Plzeňané se ještě museli strachovat o to, aby vůbec získali alespoň bod. Poslední minuty trávili v oslabení, přesto vydržel na světelné tabuli stav 1:1. O vítězi musela rozhodnout až samostatná střílení. V těch ani jeden z plzeňských střelců neskóroval, a tak dva body do tabulky zaznamenalo zásluhou Chytrého Pento.

Ohlasy k utkání