Slováci vstoupili do turnaje také vítězně

I druhý páteční zápas nabídl na Pilsen Challenge jasnou záležitost v podobě přesvědčivého skóre, které hovoří ve prospěch slovenského týmu. Už zítra nás čeká velká bitva Česka a Slovenska.

0 | pátek 25. 1. 2013 | 20:00

Slovensko

5:0 3:0, 0:0, 2:0

Team Switzerland

Branky a nahrávky: 5. Kučerka (Kašša, Hrivnák), 9. Rímský (Behúl), 15. Ladiver (Lihan), 32. Šibík (Šlachtič), 39. Beniač (Haring).
Rozhodčí: Michailidis, Touš (oba CZE). Vyloučení: . Využití: . V oslabení: . Diváci: 18. Střely na branku: . Průběh utkání: 5:0.
Mišovec (Bratina) - Minárik, Bujdák, Titka, Haring, Hraško, Porupčan, Šlachtič, Doskočil - Kašša, Hrivnák, Kučerka, Beniač, Maděra, Ladiver, Kollár, Rímský, Behúl, Oravec, Teplický, Lihan, Šibík, Martinusík.
P. Melliger (23. Weber) - Bossard, Döbeli, Fuchs, R. Melliger, Rindlisbacher, Robert, Wittewer - Aegerter, Henzl, Hofer, Holliger, Kener, Meier, Merz, Müller, Renfer, Röthlichsberger, Rybon, Schildknecht, Sterchi, Stücki, Wismer.

Opatrný začátek mělo druhé páteční utkání, ale nakonec se do vedení dostali hráči Slovenska, díky trefě Mariána Kučerky. O další trefu se postaral Ján Rímský a první část uzavřel trochu kuriózní gól Milana Ladivera tři vteřiny před koncem. Druhá část nabídla vyrovnanou partii bez branek, ty začaly padat až ve třetí části, v níž se prosadili mladý Jakub Šibík a skóre uzavřel Milan Beniač.

Ohlasy k utkání

Jozef Ďuris, trenér Slovenska: „Jsem velmi rád, že jsme do turnaje vstoupili vítězně. Zápas se Švýcarskem jsme měli podlé mého názoru celý pod kontrolou. První třetinu jsme se pomalu rozbíhali, ale to přičítám na vrub té cestě, kterou jsme absolvovali, ale to samé měli i Švýcaři, takže je to stejné. Druhá a třetí část už byla pod naší kontrolou, jen škoda, že jsme neproměnili šance ve druhé části.“

Tibor Kapánek, trenér Švýcarska: „Skóre hovoří za všechno, když prohraješ 5:0, tak nemůžeš být spokojený, ale já už jsem to klukům říkal, je to jenom příprava, první zápas, tak hlavy nahoru. My jsme se po dlouhé pauze dostali na hřiště teprve minulý týden po dvou měsíční pauze, kdy trénovat kvůli zimě a sněhu prostě nešlo. Viděli jsme hlavně negativa, ale určitě se tam našlo pár světlejších okamžiků. Čeká nás ještě hodně práce, ale je to jen příprava.“