ČF3: Hořká porážka po samostatných stříleních ukončila mečounům sezónu

Ani na pátý pokus v letošním ročníku se mečounům nepodařilo porazit letohradské Jeleny. V základní hrací době padlo po jedné brance na každé straně. Nerozhodlo ani desetiminutové prodloužení a na řadu přišla samostatná střílení, kde Plzeňanům opět vystavil stopku brankář Šimara a sezóna tak pro A-tým končí.

ČF3 | sobota 5. 5. 2018 | 16:00

SK Hokejbal Letohrad

2:1ss 0:0, 1:1, 0:0 - 1:0

HBC Plzeň

Branky a nahrávky: 20. Běloušek (Lux J., Adamec), rozh. náj. Lajčiak – 17. Holý (Kejř, Pejchar).
Rozhodčí: Černý, Olesz. Vyloučení: 4:8. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 240. Střely na branku: 30:29. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 2:1ss.
Šimara (Šupík) - Anýž, Krejsa, Lajčiak, Adamec, Vychytil, Faltejsek, Král, Cvejn, Věchet, Běloušek, Halbrštát (C), Košťál, Lux O., Lux J., Faltus, Macháček.
Kráčina (Návara) - Kavalír, Vodrážka, Pauer, Pejchar, Malý (C), Pokorný, Kastner, Švarc, Benedikt, Valenta, Holý, Šmucer, Forejt, Kejř, Kunzmann, Gřonka, Krch

Začátek utkání nabídl opatrnou hru, jelikož oba týmy věděly, oč se hraje. Zejména mečouni si dávali pozor na útočné výpady letohradských Jelenů, v sérii totiž před zápasem prohrávali 0:2. Přesto si oba celky vypracovali šance, Šimara s Kráčinou ovšem zůstali pozorní.

Na startu druhé části se ke dvěma slibným příležitostem dostal Zdeněk Král, nejprve z pravého kruhu netrefil branku, následně si v akci dvou proti jednomu nepřišel na Kráčinu. Branka padla na druhé straně. Obránci Letohradu nechali v 17. minutě před brankou osamoceného Jana Holého, kterému se podařilo lehkou tečí dostat míček mezi Šimarovy betony. Nedlouho poté se radoval Ondřej Běloušek, když zužitkoval souhru po levém křídle.

Ve třetí části oba týmy přepnuly na ofenzivní režim a oba brankáři měli rozhodně, co na práci. Postupně ale zápal pro útočení vyprchal a oba celky si hlídaly především zadní vrátka. Poslední minuty a celé prodloužení se tak hrálo v bezpečnějším tempu. Čtyřicet pět minut hry řádné hrací doby ani deset minut prodloužení gól nepřineslo, rozhodnout tak musela samostatná střílení.

Trenéři ukázali na pět vyvolených. K celému výčtu ale nakonec nedošlo. Šimara totiž opět zavřel svoji klec a trefy Lajčiaka a Vychytila ukončily čtvrtfinálovou sérii. Mečounům tak končí sezóna.

Ohlasy k utkání