Mečouni si opět zastříleli! Sudoměřice odjely s třinácti góly

Plzeňští hokejbalisté navázali na utkání z minulého týdne a i dnes slaví vysokou výhru. Sudoměřice na západ Čech nepřijely v ideální formě, domácí v utkání dominovali a hosté si nakonec odvezli třináct branek. Hattrickem se blýskl Roušal, dvougólovými střelci se stali Průcha, Švarc a Hurt. První extraligové branky si zapsali Majer a Zíka.

15. kolo | sobota 7. 3. 2020 | 14:00

HBC Plzeň

13:0 5:0, 4:0, 4:0

SK Sudoměřice

Branky a nahrávky: 1. Průcha (Kunzmann), 5. Roušal (Zíka), 10. Hurt (Pokorný, Majer), 12. Roušal (Švarc), 15. Slanec (Ulč T., Švarc), 17. Majer (O. Benedikt), 20. Zíka (Slanec, Roušal), 22. Švarc (Slanec, Roušal), 30. O. Benedikt (Hurt, Majer), 32. Švarc (Zíka), 38. Roušal (Švarc), 39. Hurt (O. Benedikt), 44. Průcha (Vobruba).
Rozhodčí: Martis, Koskuba Vyloučení: 2:3, navíc Navrátil a D. Tóth (SUD) 10 min OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: . Průběh utkání: 13:0.
Kráčina (Návara) – Vágner, Hanuš, Slanec, T. Ulč, Vodrážka, Pokorný, D. Ulč, Šmucer - Kunzmann, Průcha, Vobruba, Roušal, Švarc, Zíka, Majer, O. Benedikt, Hurt, Pavlečka, Lokajíček, Valenta.
Lindner (Danielek) – Hübl, Kmenta, Šindlář, Král, Toman – Štefek, Otrísal, Kaluža, M. Tóth, Navrátil, D. Tóth, Tran, Maloušek, Dufek, Helešic.

Mečouni vstoupili do utkání nejlépe, jak mohli. Uběhlo jen 12 vteřin a Michal Průcha z pravé strany zařídil domácím jednobrankové vedení. Plzeň byla od prvních sekund aktivnějším celkem, Lindner se měl co ohánět, zatímco Kráčina na druhém konci hřišti byl téměř bez práce. V páté minutě si Adam Roušal od levého mantinelu seběhl na osu hřiště a od modré čáry zamířil přesně k pravé tyči. V následné přesilové hře si Plzeňští vytvořili další slibné šance, ale skóre se neměnilo. To změnil v čase 9:50 svou první brankou v sezóně Richard Hurt, který tečoval střelu Pokorného od modré čáry.

Západočeši dále pokračovali ve svém tlaku a Sudoměřice se jen marně nadechovaly. Běžela 12. minuta a na světelné tabuli už svítil stav 4:0. Adam Roušal dostal přihrávku na levý kruh, kde byl nikým nehlídaný a pohotově vypálil. Na míček přesouvající se hostující gólman nedosáhl. V poslední minutě první části hry se ještě prosadil Michal Slanec, jenž úspěšně zakončil rychlou akci po vyhraném vhazování. Jen vteřinu před závěrečnou sirénou napřáhl z dálky Kaluža, ale Kráčina proti němu vytáhl skvělý zákrok.

Druhá třetina opět patřila domácím. V úvodu svůj premiérový extraligový gól vsítil Tomáš Majer, který přesně mířil z levé hrany brankoviště, kde stál osamocený. Záhy po něm se na opačné straně brankoviště také ze své první extraligové trefy radoval Lukáš Zíka. Mnoho času neuběhlo a o osmý přesný zásah Západočechů se postaral z levé strany Marek Švarc. Poté si oba týmy zahrály početní výhody, ale obě zůstaly nevyužity. Mečouni ovšem stále neměli dost. V poslední minutě druhé části se míček odrazil na hokejku Ondřeje Benedikta do mezikruží, odkud ho plzeňský obránce poslal za brankovou čáru.

I závěrečné dějství se plzeňským hokejbalistům vydařilo a znovu se uvedli rychlým gólem, když Marek Švarc podruhé v duelu překonal Lindnera, tentokrát z mezikruží. Obraz hry se příliš neměnil a v polovině třetí třetiny viděli fanoušci v plzeňské hale další gól, když ze středu hřiště Adam Roušal zkompletoval hattrick. Ani ne o půl minuty později musel hostující strážce svatyně lovit za svými zády další balonek. Richard Hurt napřáhl na pravé straně a propálil vše, co mu stálo v cestě.

Vzápětí mohl domácí vedení navýšit Pavlečka, ale netrefil prázdnou klec. Na druhé straně mohl vzít čisté konto Kráčinovi Otrísal, avšak hrací předmět do pravého rohu plzeňské klece ideálně nenasměroval. V závěru zápasu se ale síť ještě jednou vlnila. Střelecký účet otevřel a třináctou brankou i uzavřel Michal Průcha, který při početní výhodě zůstal osamocený mezi kruhy. V posledních vteřinách dokonce ve vlastním oslabení ohrožoval hostující klec Majer, ale plzeňský útočník už míček za brankovou čáru nedostal. Plzeň tak i druhé utkání jarní části zvládla na výbornou a připisuje si další tři body.

Ohlasy k utkání