Plzeňští doma nezvládli zápas s Kladnem, na první body musí čekat

První domácí utkání v nové sezóně se mečounům nevydařilo. V úvodu zápasu v přesilové hře otevřeli skóre zápasu, pak už se ale z gólů radovalo jen Kladno. To v první třetině vyrovnalo trefou z dálky, ve druhé části hry pak skóre otočilo a v té poslední přidalo ještě třetí branku. Plzeňští jsou tak zatím stále bez výhry.

3. | sobota 18. 9. 2021 | 16:00

HBC Plzeň

1:3 1:1, 0:1, 0:1

HBC ALPIQ Kladno

Branky a nahrávky: 5. Lokajíček (Vlasák, Slanec) – 9. Schnaubelt (Kudela), 22. Špaček (Šíma, Kamenář), 37. Javůrek (Kudela).
Rozhodčí: Zbořil, Koskuba. Vyloučení: 2:8. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 45. Střely na branku: 13:21. Průběh utkání: 1:0, 1:3.
Kráčina (Návara) – Chramosta, Hanuš (A), Pavlečka, Pokorný, Slanec (C), Ulč – Benedikt (A), Galla, Hurt, Lokajíček, Majer, Poláček, Štípek, Sus, Svoboda, Vlasák, Vobruba
Jirotka (Křemenák) – Dědič, Důras, Kamenář, Kudela, Pliml (A), Soukup (A) – Barnošák, Javůrek, Kohout, Paták, Pražák, Procházka, Prokop, Schnaubelt, Šíma, Špaček (C), Zdrůbecký

Na začátku utkání nejprve zahrozili hosté, kteří zkoušeli pozornost Kráčiny. Poté se ale dostali do oslabení a Plzeňští toho využili. Hned po vhazování se usadili před kladenským brankářem, Vlasák našel před bránou Víta Lokajíčka, který byl pohotový a dopravil míček až do branky. Mečouni poté ještě v početní výhodě pokračovali, ale druhou branku na své konto nepřidali.

Naopak vedení Plzni netrvalo dlouho. V polovině první třetiny hosté vyrovnali šťastným gólem. Milan Schnaubelt ze středního pásma nasměroval míček na plzeňskou klec, ten nakonec došel až za brankovou čáru. Mečouni mohli poté odpovědět v přesilových hrách, ty se jim ale příliš nevydařily. V závěru ještě byli nebezpeční kladenští hráči, ale skóre se už neměnilo, a po první třetině byl tak stav vyrovnaný.

Kladenští vstoupili lépe i do druhé patnáctiminutovky. V největší příležitosti byl ale na druhé straně Vobruba, který se dostal do samostatného úniku. Jirotka byl ale připravený a míček mezi tři tyče nepustil. Kladno bylo i nadále aktivnějším týmem, vybojovalo si přesilovou hru a vyloučení plzeňského hráče potrestali.

Střelu nejprve zblokoval Hanuš, míček se následně od zadního mantinelu dostal k Martinu Špačkovi, který stál před brankou a pohotově ho umístil za záda Kráčiny. V další příležitosti byl za krátko Lokajíček, z prostoru mezi kruhy ale druhý gól nevsítil. Poté měli domácí k dispozici další přesilovou hru, ale vyrovnat se jim nepodařilo.

S početní výhodou vstupovali i do další části. Po jejím skončení byli v šanci kladenští hráči, když po střele Schnaubelta vypadl plzeňskému gólmanovi míček, nikdo z hostů ho ale do branky nedorazil. V oslabení pak do samostatného úniku běžel Pražák, ale Kráčina si s jeho střelou poradil. Krátce poté už se ale Kladno prosadilo. Od pravého mantinelu Michal Javůrek prostřelil vše, co mu stálo v cestě. V závěru třetiny v přesilové hře ještě odvolali domácí brankáře a zkoušeli skórovat v šesti, to se ale nikomu nepodařilo. Plzeňští hokejbalisté tak prohráli i druhé utkání v nové sezóně.

Ohlasy k utkání