A-tým a dorostenci mají zápas odložený, v hale nastoupí junioři

Zápas desátého kola hokejbalové extraligy mezi Karvinou a Plzní je odložen z důvodu marodky na plzeňské straně. Ven naopak vyjedou starší žáci. Domácí prostředí si tak užijí pouze junioři v sobotu. Nedělní duel dorostenců byl rovněž odložen.

Extraliga juniorů: HBC Plzeň – SK Kelti 2008, sobota 6. listopadu od 14:00

Plzeňané se v západní divizi Extraligy juniorů drží na druhém místě, se ztrátou pouhého bodu na vedoucí ústeckou Elbu. Z deseti případů zaváhali jen dvakrát, a to v úvodním kole v Ústí nad Labem a v polovině října v Prachaticích. Pohled do tabulky také prozradí, če mečouni jsou jednak nejčastěji skórujícím týmem s průměrem 5,6 branky na zápas a zároveň nejméně inkasujícím týmem, když inkasovali pouze dvanáct branek a hned čtyřikrát udrželi gólmani čisté konto.

Jednou se tomu tak stalo proti berounským Keltům, kteří na Košutku zamíří v sobotu. Vzájemný zápas v Berouně skončil výhrou Plzně 2:0. Brankář Jakub Šlechta si tehdy připsal 23 úspěšných zákroků a na opačné straně přesně mířili Svoboda a Matoušek. Bodově se ale zatím nejvíce daří jejich spoluhráči Kevinu Kristlovi, který nasbíral 17 bodů (10+7). V sobotu mečouny navíc čeká pořádná výzva, a to podruhé udržet na uzdě Matěje Taufera, kapitána Keltů. Ten je totiž s 28 body (11+17) nejproduktivnějším hráčem celé divize Západ.

Program víkendu

    Sobota – 6. listopadu
  • Junioři: Plzeň – Beroun (14:00)
  • Starší žáci: Suchdol nad Lužnicí – Plzeň (14:00)