Hodnocení víkendu: Výhry na všech frontách, k mládeži se přidalo extraligové Áčko

Konec týdne, ve kterém jsme slavili státní svátek, přinesl hokejbalovou radost na všech frontách. Důležitý zápas zvládl extraligový A-tým, když porazil Hradec Králové. V domácím prostředí jasně zvítězili junioři a mladší žáci. Starší žáci a dorostenci zvládli těsné zápasy. Minipřípravka si poradila s odhlášením soupeře a pak vyzvala berounské Kelty.

A-tým

Sobotní duel proti Hradci Králové patřil do kolonky „velmi důležité“. Mečouni měli hned v první části střeleckou převahu, k dispozici měli i zkrácenou početní výhodu, do šaten se ale šlo za bezbrankového stavu. Ve druhé části se každý tým prosadil jednou. Na Hrabicovu trefu zareagoval kapitán Hanuš, oba se trefili v početní výhodě. Rozhodující byla závěrečná pětiminutovka zápasu. Mečouni dvěma slepenými góly Malého a Švarce odskočili a hradecké snížení v závěru nakonec nebylo nic platné. Mečouni si připsali důležité tři body.

Komentář trenéra Stanislav Kastnera: Dobrým vstupem do utkání jsme si vybojovali přesilovou hru, která byla na zhruba půl minuty dokonce pět na tři, bohužel se nám ale vůbec nepovedla, stejně jako většina ostatních přesilových her v tomto utkání. Paradoxně jsme však v naší přesilové hře dokázali vyrovnat, jelikož Hradec šel naopak ze své první přesilovky po našem špatném bránění do vedení. Ve hře v plném počtu, jsme však byli lepší než soupeř, kdy se nám dařilo nabourávat hradeckou rozehrávku a dobrým pohybem si vytvářet šance. Ty opravdu gólové přišly na konci třetí třetiny, kdy jsme dokázali utkání zlomit na naši stranu. Dnes musím hráče pochválit za plnění taktických pokynů a příkladnou bojovnost. Škoda jen špatných přesilovek, a to včetně té poslední, ze které jsme Hradci dovolili zdramatizovat závěr utkání. Musíme se na ně více zaměřit.

Sobota 20. listopadu: HBC Plzeň – HBC Hradec Králové 1988 3:2 (0:0, 1:1, 2:1)

Podrobnosti o utkání

Junioři

Předehrávku zápasu mužské extraligy a obstarali junioři. Hned na konci první minuty je do vedení poslal kapitán Deja. Dva vstřelené góly v desáté minutě dali mečounům komfortní náskok. Varováním bylo ale nařízené tresné střílení ve prospěch Kova, se kterým si ale brankář Šlechta poradil. Gólových radostí si tak nadále užívali mečouni. V 21. minutě zkompletoval hattrick Michal Matoušek, který zvyšoval už na 6:0. Ve druhé polovině utkání se obraz hry příliš neměnil, jen gólů ubylo. I tak si domácí došli pro jasné vítězství 7:2.

Komentář trenéra Tomáše Semery: K utkání jsme dobře přistoupili a převážnou část zápasu odehráli v útočném pásmu. Bohužel z tlaku a šancí, které si vytvoříme, padá na můj vkus stále málo branek.

Sobota 20. listopadu: HBC Plzeň – TJ Kovo Praha 7:2 (3:0, 3:1, 1:1)

Podrobnosti o utkání

Dorost

Dorostenci ve středu hostili Béčko pražského Kova. Zápas se hrál prakticky jen na soupeřovu bránu. Plzeňský brankář Kočka měl za 45 minut pouze šest zákroků. Jeho protějšek se naopak vůbec nenudil. Mečouni měli skvělý vstup do zápasu, v páté minutě vedli již o čtyři branky. Nakonec zvítězili jasně 17:0. Zápasu přihlíželi mládežníci od minipřípravky po starší žáky, kteří viděli i řadu povedených výkonů. Neuvěřitelných osm asistencí a jednu branku si připsal Němčák, z obrany tým vedl kapitán Kozák (3+3), který později naskočil i za plzeňský B-tým.

Komentář trenéra Michala Edla: Vstup do zápasu jsme měli skvělý, a to asi rozhodlo o všem. Soupeř bojoval, ale i kvůli mládí a nezkušenosti to nestačilo. My měli skvělou podporu mladých mečounů a tím se nám hrálo snadněji. Výsledek možná mohl být vyšší, ale my jsme klukům hru ztížili konkrétními úkoly.

Středa 17. listopadu: HBC Plzeň – TJ Kovo Praha B 17:0 (7:0, 6:0, 4:0)

Podrobnosti o utkání

V sobotu vyzvali plzeňští dorostenci další pražský celek, Rebel Praha. V zápase byli jasným favoritem, což potvrdila úvodní branka němčáka ze druhé minuty. Další góly ale nepřicházeli a zápase se proměnil v lítý boj. Soupeř si velmi dobře počínal v obranném pásmu a Plzeňané čelily rychlým kontrům. Rebelové do konce první třetiny srovnali a začínalo se odznovu. Zápas rozhodla trefa Obra, který svému týmu vystřelil důležité tři body, díky nimž zůstává Plzeň v těsném kontaktu s vedoucí dvojicí v tabulce.

Komentář trenéra Michala Edla: Soupeř velmi dobře bránil a chodil do protiútoků. My jsme hodně chtěli, ale bylo to spíše individuální. Chyběla mi více kombinace a klid na hokeje. Přišlo mi, že kluci chtěli až moc. Každopádně i ubojovaná vítěztví se počítají. Teď si trochu odfrkneme a začneme měsíční speciální cyklus.

Sobota 20. listopadu: HBC Plzeň – SK Rebel Praha 2:1 (1:1, 0:0, 1:0)

Podrobnosti o utkání

Starší žáci

Zápas v Prachaticích byl především o souboji prachatické obrany a brankáře a plzeňských střelců. V desáté minutě hosty do vedení poslal Mach. Ve druhé části gól nepadl. Důležitá pasáž přišla na začátku třetí části, když se Plzeň prosadila dvakrát v rozmezí dvou minut. Třígólové vedení ale automaticmy výhru neznamenalo. Prachatice snížili a čtyři minuty před koncem vstřelily kontaktní branku. Větší drama už se ale na půdě Horalů nekonalo a mečouni si odvezli tři body.

Komentář trenéra Michala Samce: V Prachaticích nás navzdory tabulkovému rozdílu čekal silný a dobře bránící soupeř, s nímž jsme měli velké problémy. Těžko jsme si vytvářeli gólové příležitosti a když už, ztroskotali jsme na výborně chytajícím gólmanovi. Všechny tři góly jsme vstřelili z dorážek v předbrankovem prostoru, jsem rád, že tam hráči chodili, jak jsme si řekli. Ze stejných situací jsme bohužel i na konci inkasovali a bohužel tak zápas zbytečně sami zdramatizovali. Nejvíce mě mrzí promarněné přesilovky, kde se nám nepovedlo vůbec nic, ačkoliv se jim na žákovskou kategorií věnujeme nadstandartně. Hráči se musí lépe naučit přenést věci, které výborně zvládají v tréninku, i do zápasoveho prostředí.

Sobota 20. listopadu: HBC Prachatice – HBC Plzeň 2:3 (0:1, 0:0, 2:2)

Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

Proti Dobřanům šli Plzeňané do vedení již ve druhé minutě. Obecně se ale rozjížděli poněkud pomaleji. I tak šli do kabin s tříbrankovým vedením. Trenér Kadaně disponoval po delším čase větším počtem hráčů, což bylo rozhodně velkým pozitivem. S přibývajícím časem narůstalo skóre. Na konečných 8:1 zvýšil minutu a dvacet sekund před koncem svým třetím gólem Šplíchal a mečouni se mohli radovat z další výhry.

Komentář trenéra Josefa Kadaněho: Předposlední podzimní soutěžní zápas měl z naší strany slabší první třetinu. Málo pohybu, málo hry, která se nám všem líbí. Postupně se ale obojí zlepšovalo a některé akce byly i oku lahodící. Svůj první gól vstřelil obránce Kuba Vitkovič a stál za to! Poprvé od začátku podzimu jsme hráli na 13 hráčů, marodka a karanténa se téměř vyprázdnila. V sobotu nás čeká ještě domácí utkání s Blovicem, poté máme v plánu ještě nějaké zápasy v předvánočním období odehrát.

Neděle 21. listopadu: HBC Plzeň – TJ Snack Dobřany 8:1 (3:0, 3:0, 2:1)

Podrobnosti o utkání

Minipřípravka

Turnaj minipřípravky v domácí hale se nakonec musel obejít bez jednoho ze soupeřů. Dva týmy mečounů tak vyzvaly dva týmy berounských Keltům, kterým patří poděkování za rychlou reakci a rozdělení družstva. Týmy tak mezi sebou sehrály celkem čtyři utkání. Z vítězství se pokaždé radovali mečouni, převažovala ale radost z předvedené hry a z celkové chuti hrát.

Komentář trenéra Petra Laka: Po dlouhé době jsme mohli postavit dva týmy, ale bohužel okolnosti nám nepřály a tým Stříbra se na poslední chvíli odhlásil. Po domluvě s berounskými Kelty soupeř postavil také dva týmy a kluci si tak mohli zahrát dva zápasy. Všechny hráče na hřišti hra bavila, což je u této kategorie. nejdůležitější. Naši hráči se opravdu snažili a hráli na maximum, nakonec oba týmy slavily dvě vítězství.

Program příštího víkendu:

Sobota 27. listopadu
  • A-tým: Kladno – Plzeň (11:00)
  • Junioři: Kladno – Plzeň (14:00)
  • Starší žáci: Plzeň – Dobřany (11:00)
  • Mladší žáci: Plzeň – Blovice (13:30)