Hodnocení víkendu: Junioři se radují z výhry, starší žáci se doma rozstříleli, mladší neuspěli

O posledním hracím víkendu v podzimní části měl A-tým utkání odložené. Na Kladně se ale představili junioři, kteří si přivezli výhru a navíc udrželi čisté konto. Úspěšní byli na domácím hřišti také starší žáci, když Dobřanům vsítili dvacet osm branek. Zápas se příliš nevydařil mladším žákům, kteří podzim zakončili porážkou.

Junioři

Plzeňští hokejbalisté poslední utkání podzimní části odehráli na Kladně. Povedl se jim vstup do zápasu, když ve čtvrté minutě otevřel skóre Deja. Další góly padaly až na konci třetí třetiny, kdy Plzeňští nejprve svůj náskok navýšili. Domácí poté odvolali brankáře a zkoušeli snížit v šesti. To ale mečouni potrestali trefou do prázdné klece a ještě v závěru si pojistili výhru čtvrtou brankou. Zapsali si už pošesté čisté konto a po podzimní části jsou v tabulce divize Západ na prvním místě.

Komentář trenéra Tomáše Semery: Poslední utkání podzimu bylo od začátku bojem o každý metr hřiště. V první třetině jsme byli aktivnější my a podařilo se nám vstřelit vedoucí branku. Bohužel se nám nepodařilo odskočit, a tak zbývající průběh utkání byl velice napínavý s šancemi na obou stranách, kde však vynikali oba brankáři. Rozhodlo tak až posledních šest minut, kdy jsme utkání zlomili třemi brankami, a zakončili tak úspěšně celou podzimní část soutěže.

Sobota 27. listopadu: HBC Kladno – HBC Plzeň 0:4 (0:1, 0:0, 0:3)

Podrobnosti o utkání

Starší žáci

Starší žáci se v domácím prostředí utkali s Dobřany. Poprvé se prosadili už v první minutě a po celý souboj hostující gólmany hodně zaměstnávali. Po první třetině měli velký náskok, když vedli o jedenáct gólů. Na začátku druhé části sice soupeř snížil, ale neuběhla ani minuta a plzeňští hokejbalisté ve svém brankostroji pokračovali. V prostřední patnáctiminutovce skončilo v dobřanské kleci sedm míčků. V poslední části ještě neměli mečouni dost a skóre navýšili o dalších deset branek. Dobřany v závěru upravili jen na konečných 28:2. V utkání se blýskl osmi góly Našinec, pětkrát byl přesný Meiner.p>

Komentář trenéra Michala Samce: Bude doplněn.

Sobota 27. listopadu: HBC Plzeň – TJ Snack Dobřany 28:2 (11:0, 7:1, 10:1)

Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

V plzeňské hale se také představili mladší žáci. Proti Blovicím se jim vydařil úvod zápasu, když v páté minutě měli dvoubrankové vedení. Poté se ale začala vlnit síť na druhé straně. V první třetině hosté snížili, v té další třemi góly otočili skóre na dvou stranu. Plzeňští v závěru svou hru zlepšili, ale odpověď už nenašli, naopak v poslední části ještě blovičtí hráči náskok navýšili.

Komentář trenéra Josefa Kadaněho: Dostali jsme velkou lekci… Přitom větší část první třetiny měl zápas dobrý scénář. K němu jsme se přiblížili dobrou hrou až závěrečných pět, šest minut. Mezitím jsme ale zápas totálně ztratili. Laxní vzadu a neproduktivní vepředu. Poměr střel 31:15 a skóre 2:6 vypovídá o tom, že naše zakončení nebylo vůbec dobré, naproti tomu soupeř nám nasázel pět gólů z brejků… Škoda takhle končit soutěžní podzim, ve kterém jednoznačně převládala pozitiva.

Sobota 27. listopadu: HBC Plzeň – SK Inter Blovice 2:6 (2:1, 0:4, 0:1)

Podrobnosti o utkání