Poslední zápasy už jsme si ukázali, že když chceme, tak i něco umíme, nezastírá Tomáš Ulč

Mečouni po podzimní části skončili na jedenáctém místě. Nevydařil se jim příliš začátek sezóny, poté sbírali body jen doma. První část sezóny v rozhovoru hodnotí Tomáš Ulč, který je asistentem kapitána. Plzeňský obránce je rád, že se tým ze špatných výsledků z úvodu nepoložil a ke konci vybojoval důležité body.

Podzimní část jste zakončili doma výhrou nad Hradcem Králové a po dvanácti odehraných utkáních se nacházíte na jedenáctém místě, se kterým asi příliš spokojeni nejste. Jak hodnotíš první část sezóny?
V podzimní části se nám vůbec nedařilo, ať už výsledkově nebo herně. To se odrazilo v tabulce a předposlední příčka není na jaro snadná startovní pozice.

Na svém kontě máte zatím jedenáct bodů, všechny jste ale vybojovali na domácím hřišti. Do venkovních zápasů jste většinou nenastoupili v nejsilnější sestavě, ale myslíš, že jsou ještě někde příčiny toho, že jste si od soupeřů nepřivezli ani bod?
V sestavách bych problém nehledal, musíme umět hrát s tím, s čím přijedeme. Všem se hraje lépe doma, ale musíme začít sbírat body i na cestách.

Týmu se především nepovedl vstup do sezóny, první bod jste si zapsali až ve čtvrtém utkání, výhru v následujícím. Kde byl podle tebe největší problém?
To nedokážu vysvětlit. Chybělo nám nasazení, souhra, pohyb. Vlastně všechno. Těžko by se tam hledalo něco pozitivního.

Naopak v čem vidíš vaší silnou stránku, za co bys tým pochválil?
Asi to, že jsme se z toho nepoložili. Poslední zápasy už jsme si ukázali, že když chceme, tak i něco umíme.

Před sezónou se mužstvo obměnilo, někteří zkušení hráči skončili, naopak přišli mladší. Jak se do týmu zapracovali? Vidíš posun v sehranosti od úvodu sezóny?
Mladší kluci se zapracovali skvěle a poměrně rychle. Z mého pohledu tomu napomohlo, že s většinou už hráli v mládeži.

Ty jsi se na začátku ročníku stal asistentem kapitána. Změnila se nějak tvá role v týmu oproti předchozím sezónám?
Nezměnila. Důvěry trenéra si vážím, ale na hřišti nebo v kabině se pro mě příliš nemění.

Na první kanadské body letos zatím čekáš. Jak jsi byl spokojený se svými výkony?
Děkuju za připomenutí. (smích) Samozřejmě o téhle situaci vím a radost mi to nedělá, nezbývá mi ale než věřit, že jsem týmu platný jinak, i když jsem neudělal ani bod. Kdo ví, třeba na jaře chytnu slinu.

Předpokládám, že v jarní části se budete snažit probojovat do play off. Na co bude největší potřeba se po přestávce zaměřit a co trénovat?
Musíme zlepšit produktivitu a více naučit se kontrolovat vývoj utkání. O spoustu bodů jsme se připravili vlastní vinou. To, když eliminujeme, tak můžeme být úspěšní.