Podzim klubových kategorií - mladší žáci

Mladším žákům se v podzimní části dařilo. Většinu utkání tým vyhrál, nastřílel také nejvíce branek ve své skupině. Do málo početného celku přišli noví hráči, chybí ještě ročník 2010, ale trenér Josef Kadaně věří, že během zimy proběhne náborový turnaj a do týmu přijdou další hokejbalisté. V zimě tým odehraje turnaj a přátelské zápasy.

Mladší žáci se po podzimní části nacházejí ve skupině Jih a Západ na třetím místě. V deseti zápasech si zapsali sedm vítězství, dvě utkání prohráli a jednou skončil duel nerozhodně. Mečouni vstřelili 67 branek, prosadili se nejvíc ze všech týmů ve své skupině. Do své sítě obdrželi 28 gólů. Navíc plzeňští hokejbalisté odehráli čtyři přátelská utkání a dvoudenní turnaj.

Plzeň posbírala 32 trestných minut (16 menších trestů). Nejvyšší výhru si zapsali v pátém utkání, když na domácím hřišti porazili Dobřany 15:4. Nejvyšší prohru zaznamenali v předposledním zápasu podzimu, v domácím prostředí nestačili na Blovice 2:6.

Většinu zápasů odchytal Filip März, který v bráně strávil 252 minut. V průměru inkasoval 4,05 branek za utkání a jeho úspěšnost zásahů byla 82,84 %. Do jednoho utkání jako brankář také nastoupil Martin Ptáčník, který jinak hraje na pozici útočníka. Nejproduktivnějším hráčem byl s 29 body Matěj Šplíchal, který vsítil 19 gólů a desetkrát nahrával svým spoluhráčům.

Trenér Josef Kadaně: Chci hráče herně posunout o velký kus dál

Máte za sebou podzimní část, jak byste ji zhodnotil?
Pozitivně. Podařilo se nám alespoň částečně rozšířit početně slabší tým o další hráče. Mužstvo odehrálo za podzim celkem 14 zápasů a jeden dvoudenní turnaj, což je skvělé, už jen při vědomí toho, že se za poslední dva roky se moc nehrálo. A všichni potřebují co nejvíce hrát. Většina zápasů byla vítězných. Nadto se nám myslím společně s vedoucí mužstva podařilo nastavit fungující týmová pravidla.

Kde byly podle Vás silné a slabé stránky týmu?
Silné stránky se dají charakterizovat jako soudružnost týmu, zlepšování individuálních výkonů i toho týmového. Jsou to velmi mladí hráči, takže výkony bývají nevyrovnané a nevím, zda to rovnou nazývat slabou stránkou. O jiné (pokud vůbec) nevím.

Do týmu v létě přešel celý ročník hráčů z kategorie přípravek. Jak se adaptovali na hru po celém hřišti?
Ne ne. Do týmu přišli pouze čtyři hráči z přípravek a brankář. Ale s nimi také nová dvojice, vlastně trojice hráčů (Aleš Cerha, Kuba Vitkovič a Jarda Dubský). Na pravidla a hru 5 – 5 si zvykli celkem rychle. Pomohl nám jak turnaj na Lužinách před začátkem soutěže, tak i pár přípravných utkání v červnu.

V první části sezóny jste nastupovali s menším počtem hráčů. Je náročné v této době přivádět do klubu nové hráče?
Je to velmi těžké. Ale tým má teď při plném stavu 14 hráčů a 2 brankáře, přičemž jeden z nich může hrát v poli. Nicméně, chybí nám velmi hráči ročníku 2010. Připravený projekt na náborový turnaj plzeňských škol pro ročníky 2010 a 2011 nám na podzim zhatila situace s Covidem. Takže pevně věřím, že během zimy to klapne a rozšíříme tým o další hokejbalisty.

Po přestávce bude tým čekat zimní příprava, jak bude probíhat?
Začínáme jako všichni 10. ledna, ale je možné, že se mimohokejbalově sejdeme už první týden po Novém roce. Protože chci hráče herně posunout o velký kus dál, je v plánu na konci ledna dvoudenní turnaj, který budeme pořádat my. K tomu alespoň další čtyři přípravné zápasy a v úvodu přípravy soustředění zaměřené na rozvoj pohybových schopností.

S jakými cíli budete vstupovat do jarní části?
Každým týdnem se herně zlepšovat, pracovat na správných návycích, a to nejen herních, početně rozšířit tým o další hráče ročníku 2010, vyhrávat zápasy ale především, aby se hráči bavili hokejbalem minimálně stejně jako během podzimu!