Reprezentační kemp U16 a U18 absolvovali v plzeňské hale i mečouni

O víkendu se v plzeňské hale uskutečnil reprezentační kemp hráčů do šestnácti a osmnácti let. Mladší hokejbalisté se připravovali na Světový pohár, junioři na mistrovství světa. Oba reprezentační výběry se zaměřovali především na herní situace, také se proti sobě utkali, reprezentace U18 se střetla i s plzeňským A-týmem.

Zaměřovali jsme se hlavně na hru, hlásí Michal Matoušek

Na dvoudenní kemp reprezentace hráčů do 18 let, jejímž hlavním trenérem je Tomáš Semera, byli nominováni Dan Král, Tomáš Krejčí, Matěj Pavlíček, Michal Matoušek a David Slezák. V širším výběru bojovali hráči o místo na mistrovství světa, které se uskuteční na Slovensku. „Kemp jsem si užil, protože na reprezentačním kempu se vždy potkám s kluky z ostatních klubů a je to skvělé na porovnání svých schopností,“ říká Michal Matoušek.

Na hráče čekal nabitý program, ukázali se především na hřišti. „Zaměřovali jsme se hlavně na hru, protože ta nám v zimní pauze chybí nejvíce a pak na herní situace,“ popisuje náplň kempu Matoušek. V sobotu byli hokejbalisté reprezentace U18 rozdělení do dvou týmů a utkali se s plzeňským A-týmem. Zápas hraný na 4 čtvrtiny vyhráli hráči extraligového celku 9:3. Hattrick zaznamenal Lukáš Hanuš, dva góly vsítili Jan Miksan a Michal Sus, prosadili se také Vlastimil Pavlečka a Matěj Deja.

Reprezentanti tak mohli porovnat síly se zkušenějšími hráči. „Bylo to pro nás dobré utkání a srovnání s extraligovým týmem, akorát je škoda, že jsme dostali zbytečné góly a neudrželi tempo ze začátku utkání,“ hodnotí duel nejproduktivnější obránce plzeňských juniorů. V neděli hráči rozdělení do dvou týmů sehráli zápas proti sobě a odehráli i utkání s reprezentací do 16 let, kde zvítězili 8:1.

Reprezentační kemp jsem si velice užil, sešli jsme se skvělá parta, říká David Štulc

O stejném víkendu se v plzeňské hale představila také reprezentace U16, kde je hlavním trenérem Michal Edl. Z plzeňských hráčů se kempu zúčastnili David Štulc, Martin Král, Jakub Kučera a Jakub Růžička. Hokejbalisté se snažili říct o nominaci na Světový pohár, který se bude konat v Žilině. „Reprezentační kemp jsem si velice užil. Sešli jsme se skvělá parta. A také bylo mnoho srandy,“ nezastírá David Štulc.

Také hráči do 16 let trénovali herní činnosti. „Na kempu jsme se zaměřovali hlavně na založení útoku, koncovku, komunikaci a také na různé souboje jako je třeba 1 na 1 nebo 2 na 1. Naplní kempu byly hlavně zápasy a herní situace,“ vyjmenovává Štulc, co pro hráče bylo připraveno. Reprezentanti se snažili se předvést co nejlepší výkony, aby byli v sestavě i na dalším kempu.

V nedělním utkání proti reprezentaci hráčů do 18 let se v první čtvrtině dostali do vedení, pak ale skórovali jen hráči staršího mužstva. „Utkání s U18 bych zhodnotil pozitivně, sice tam bylo pár menších chyb, ale ty se určitě doladí. Byla to pro nás velká zkouška a taky nám toho hodně přineslo. Myslím si, že my kluci z U16 jsme předvedli dobrý výkon, za který se nemusíme vůbec stydět,“ prohlašuje plzeňský dorostenec.