Kvalitní zimní prověrka! Dorostenci budou součástí eXcellent League

Pětice TOP týmů dorostenecké extraligy využije zimní přípravu a uspořádá samostatnou soutěž. Každý z týmů sehraje čtyři velmi kvalitní duely, kterých během základní části zas tolik není. V eXcellent league, jak se celý projekt jmenuje, nechybí ani družstvo Plzně, které se podle trenéra Petra Kanty velice těší! Předtím si ještě střihne turnaj v Kralupech ve formátu 3+1.

První čtveřice Divize Západ a aktuálně první tým Divize Východ. To je obsazení zimní eXcellent League, kde Plzeňané postupně vyzvou Kladno, Hostivař, Svítov Stars Pardubice a berounské Kelty. Soutěž pro plzeňský tým začíná již v neděli. V Kralupech se střetnou s týmem Kladna. Bude se jednat o první přípravné duely, plán týmu byl ovšem jiný…

Pandemie a s ní spojené karantény se nevyhla ani plzeňské dorostencké kabině. Mečouni měli vyzvat tým reprezentační šestnáctky, které se v Plzni připravovala na Světový pohár. „Zápas jsme museli zrušit, což nás opravdu hodně mrzelo. Pro kluky by to byla skvělá příprava,“ litoval Petr Kanta, který spolu s Michalem Edlem dohlíží na rozvoj plzeňských dorostenců. Příjemnější část zimní přípravy, tedy ta s porcí přípravných zápasů namísto kondiční přípravy, začne mečounům o něco později, a to hned zápasy „soutěžními“.

eXcellent League by měla týmům vynahradit menší počet vyrovnaných, kvalitních utkání v základní části dorostenecké extraligy. „Pokud budu mluvit o soupeřích, tak to jsou všechno týmy, co nám jsou rovné a my jsme rovni jim. Velmi se na zápasy těšíme a jsme rádi, že takový projekt vznikl. Přeci jen tahle utkání dají klukům více, než když někoho v soutěži hladce porazíme vyšším rozdílem,“ říká před startem zimní soutěže Petr Kanta.

Organizátorům se podařilo přilákat zajímavé partnery. S eXcellent League spojí své jméno společnosti Hejduk Sport, Omnia Sport a UGO, člen holdingu Kofola.

Rozpis plzeňských zápasů (platný k 28. 1. 2022)

  • HBC Plzeň – HBC Kladno (3. 2., 19:00, hráno v Kralupech nad Vltavou)
  • HBC Hostivař - HBC Plzeň (16. 2., 19:00)
  • HBC Plzeň – HBC JTEKT Svítkov Stars Pardubice (27. 2., 14:00)
  • SK Kelti 2008 - HBC Plzeň (6. 3., 19:00)