Mečouni vyhráli Zimní pohár mladších žáků, porazili všechny týmy

V neděli se v plzeňské hale konal Zimní pohár mladších žáků. Turnaje se kromě mečounů zúčastnily pražský Kert Park, Hradec Králové a Písek. Každý tým se utkal s každým, všichni sehráli tři utkání. Plzeňští vyhráli všechna, v prvním si zapsali i čisté konto a radovali se ze zlatých medailí.

Mečounům se Pohár vydařil, neprohráli ani jeden zápas a mohli slavit vítězství. „Jsem za to velmi pyšný, protože kvůli našemu trenérovi, ten nám hodně dodal síly a hodně jsme se poposunuli,“ neskrývá Jiří Sinkule. Ten se v úvodním zápasu s Pískem prosadil už po 24 vteřinách. Celkem plzeňský útočník v prvním utkání vsítil čtyři góly a na jeden nahrál, Plzeňští zvítězili 10:0. „Nejvíc se mi líbilo, jak Vašek (Brázda) spadnul přes bránu, mně se tam uvolnilo místo, tak jsem to tam jenom vystřelil,“ popisuje Sinkule svou čtvrtou branku ze závěru duelu.

V dalším souboji se střeli s Hradcem Králové. V páté minutě se domácím podařilo vstřelit dva góly, ke konci první části soupeř jednou přesnou trefou snížil. Pak už brankáři za svá záda nepustili ani jeden míček a mečouni zvítězili 2:1. V posledním duelu poměřili síly s pražským Kert Parkem, který se na začátku zápasu dostal do vedení, ale plzeňské družstvo za chvíli třemi brankami skóre otočili. V poslední části si ještě oba týmy zapsaly dvě branky, a Plzeň tak vyhrála 5:4.

Pro plzeňské družstvo byla zkušenost zahrát si s týmy, se kterými se v sezóně kromě Písku potkávají jen v přípravných zápasech nebo na turnajích. „Hlavně nám udělalo radost, že jsme vyhráli proti pražskému Kert Parku, protože minule jsme s nimi prohráli, teď jsme proti nim vyhráli a je to velká radost,“ nezastírá Sinkule výhru nad pražským týmem, nad kterým zvítězili jako jediní na turnaji.

Mečouni na Poháru vyhráli všechny zápasy, přesto jsou ještě věci, na kterých musí zapracovat. „Hlavně držet hokejku v obou rukou, to nám dělá velký problém a přihrávat si,“ vyjmenovává Sinkule, co hráči ještě musí zlepšit. Pro další část sezóny mají stejné cíle. „Naše cíle jsou hlavně vyhrávat, a to i ty turnaje, které trenér pro nás připraví,“ říká Sinkule, který na turnaji zaznamenal pět branek a jednu asistenci.

Nejlepšími hráči jednotlivých týmů byli vyhlášeni Martin Ptáčník (HBC Plzeň), Vít Pečený (HC ŠD Písek), Jiří Arnold (HC Kert Park Praha) a Ondřej Kleibert (HBC Hradec Králové 1988).

Rozpis turnaje

Čas Domácí Hosté Výsledek
10:00 HBC Plzeň HC ŠD Písek 10:0
11:00 HBC Hradec Králové 1988 HC Kert Park Praha 1:2
12:15 HC Kert Park Praha HC ŠD Písek 14:3
13:15 HBC Hradec Králové 1988 HBC Plzeň 1:2
14:30 HBC Plzeň HC Kert Park Praha 5:4
15:30 HBC Hradec Králové 1988 HC ŠD Písek 7:0

Konečné pořadí

Pořadí Tým Skóre Body
1. HBC Plzeň 17:5 9
2. HC Kert Park Praha 20:9 6
3. HBC Hradec Králové 1988 9:4 3
4. HC ŠD Písek 3:31 0