Plzeň hostí MARKMED Cup. V reprezentačních týmech pětice mečounů

Hokejbalová hala na Košutce hostí reprezentační turnaj MARKMED Cup. Na turnaji se již tradičně představí celky České republiky a Slovenska. Tento rok se turnaj bude muset obejít bez Švýcarů. Jejich místo zaujme dravé mládí, český výběr do 23 let, který rozhodně nebude radno podceňovat. Dres národního týmu navlékne také pětice mečounů.

Zimní přestávka v sezóně, která vyvrcholí seniorským šampionátem, již tradičně obsahuje herní přípravu a reprezentační turnaj v plzeňské hale. Naposledy se takto konal Turnaj tří reprezentací v únoru 2019. V dresu české reprezentace tehdy nastoupili Ondřej Benedikt a Adam Roušal. Ani jeden se ovšem nepropracoval do závěrečné nominace pro MS v Košicích, kde Češi ale skončili mimo medailové pozice.

Po třech letech se část národního týmu obměnila a do týmu pronikají nové tváře. Jednou z nich je kapitán plzeňského A-týmu Lukáš Hanuš, který je součástí seniorského výběru pro přípravný turnaj a bude se chtít ukázat trenérovi Jiřímu Mašíkovi v nejlepším světle. Právě Mašíkovi se ukáže až netradičně mnoho hokejbalistů…

Důvodem je nově složený výběr České republiky U23, který na turnaji nahradí Švýcary, kterým cestu do Plzně neposvětilo tamní Ministerstvo zdravotnictví. Výběr obsahuje hokejbalisty ročníků 2000 a 2001, tedy ročníky, které světová pandemie připravila o juniorské MS. V tomto výběru mají mečouni dokonce nejsilnější zastoupení! Mezi českými mladíky se představí Tomáš Chramosta, Michal Galla, Roman Poláček a David Štípek.

Vzhledem k omezenému počtu osob, které mohou být současně v prostoru haly, proběhne turnaj bez účasti diváků. Ze zápasů budou přenášeny živé streamy na stránkách TVCOM.cz. Svazový web láká také na mobilní aplikaci Hokejbal, dostupnou jak pro Android, tak pro Apple. Na webu Hokejbal.cz budou samozřejmostí elektronické zápisy.