Mečouni v neděli vstoupí do jarní části, na domácím hřišti se utkají s Karvinou

Zimní pauza je u konce a mečouni už v neděli odstartují jarní část utkáním s Karvinou. Plzeňským hráčům se podzim příliš nevydařil, nyní to ale budou chtít zlepšit. Karvinští se také nacházejí ve spodní části tabulky, nemají ale odehrané všechny zápasy. V sobotu se na domácím hřišti představí také mladší žáci.

HBC Plzeň – HbK Karviná, neděle 20. února od 11:00

Plzeňští hokejbalisté vstoupí o víkendu po třech měsících do extraligových zápasů. V podzimní části se mečounům příliš nedařilo, teď se pokusí zabojovat o play off. V přípravě odehráli tři utkání a ve všech se radovali z vítězství. V prvním porazili reprezentaci U18 9:3, ve druhém se v domácím prostředí střetli s pražským Kert Parkem. I když měli hosté lepší vstup do zápasu, Plzeňští neinkasovali ani jednu branku a vyhráli 5:0. Také ve třetím souboji se blýskli čistým kontem, když s Českými Budějovicemi zvítězili 7:0.

Trenérský tým během zimní přestávky rozšířili bývalý hokejbalista Martin Kadaně a bývalý hokejista Radek Kampf, kteří mužstvu předají cenné zkušenosti. Plzeňští hokejbalisté se po podzimu nacházejí s jedenácti body na předposledním místě. Na sedmou pozici ztrácejí jen tři body, týmy ale nemají odehraný stejný počet utkání. Plzeňští na podzim vyhráli jen tři duely, dvakrát prohráli v samostatných stříleních.

Karviná na tom není o moc lépe, má ale odehrálo nejméně utkání ze všech týmů. V deseti soubojích vybojovala čtrnáct bodů a momentálně je na osmém místě. Karvinští si v podzimní části zapsali tři body ve čtyřech utkáních, jednou zaznamenali dva v prodloužení. Do jarní části už vstoupí v sobotu, kdy se utkají s Dobřany.

V letošní sezóně se Plzeň a Karviná ještě nepotkali. V minulém ročníku sehráli na plzeňském hřišti vyrovnaný zápas, nakonec byli úspěšnější domácí. V první třetině nejprve otevřeli skóre, poté vedení navýšili dalším gólem. Karviná pak ale skóre otočila, když před koncem první části snížila, na začátku druhé vyrovnala a ve třetí třetině znovu mířila přesně. Západočechům se ale podařilo vyrovnat a v samostatných stříleních pak druhý bod vystřelil Plzni Stanislav Valenta.

Nejproduktivnějším hráčem Plzně je s devíti body Jakub Vobruba, který vsítil jednu branku a na osm nahrál. Za ním se s osmi kanadskými body nachází Richard Hurt (3+5). Plzeňský kapitán Lukáš Hanuš se o víkendu zúčastnil Markmed Cupu, kde nastoupil za reprezentační A-tým. V reprezentačním dresu za U23 se objevili i Tomáš Chramosta, Michal Galla, Roman Poláček a David Štípek. Nejvíce bodů z karvinských hráčů posbíral Lumír Rosůlek (6+10), jedenáct bodů zaznamenali Jan Diviš a Martin Pala. Ten se také představil na reprezentačním turnaji, kde hráči bojovali o mistrovství světa.

Utkání můžete sledovat v textovém online přenosu zde.

Program víkendu

Sobota – 19. února
Mladší žáci: HBC Plzeň – HBC Pardubice (16:00)

Neděle – 20. února
A-tým: HBC Plzeň – HbK Karviná (11:00)