Hodnocení víkendu: Těsné prohry A-týmu a dorostu, první jarní turnaj minipřípravky

Uplynulý hrací týden nabídl soutěžní zápasy A-týmu a dorostenců. Oba skončily stejným výsledkem, který bohužel neznamenal vítěznou radost. Týmy Plzně prohrály 1:2. Dorostenci v Hostivaři v rámci eXcellent League, A-tým otevřel extraligové jaro domácím zápasem proti Karviné. Po mužích hala patřila minipřípravce, která odehrála svůj první turnaj v druhé fázi sezóny.

A-tým

Mečouni sice v úvodním jarním zápase začali mírným náporem, postupně ale iniciativu přebírala Karviná. Ta se také jako první prosadila, byť po odvolaném a opětovně přiznaném gólu. Plzeňskou střídačku znovu soupeř zmrazil po nástupu do druhé třetiny z rychlého protiútoku. Následovalo rychlé snížení, když přesilovku využil Vobruba. V hale nikdo netušil, že další góly již nepadnou. Proti byli skvěle připravení brankáři i dobře postavené tyče na obou stranách.

Komentář trenéra Stanislav Kastnera: Zápas se mi nehodnotí snadno. Přestože k nám přijel kvalitní soupeř, bojovali jsme spíše sami se sebou. Po dobrém vstupu do zápasu, jsme bohužel po situaci na kterou jsme hráče upozorňovali, nabídli soupeři snadné vedení. Po zbytek první třetiny se nám pak nedařilo zhola nic, jako by se nám klepaly ruce, čemuž nerozumím. Na začátku třetiny druhé soupeř potrestal naše špatné postavení na útočné buly a zvýšil na 0:2. Povedlo se nám sice snížit z přesilové hry, ale přesto jsme se nedokázali dostat do tempa, jaké bychom si představovali. Balonek nám stále odskakoval od holí a to i při přesilovce 5:3, kdy jsme si nedokázali pořádně nahrát. Přestože jsme pak měli několik šancí, vyrovnat se nám nepovedlo a to ani při hře bez brankáře. Musíme se z toho rychle oklepat a začít předvádět výkony jakých jsme schopni.

Neděle 20. února HBC Plzeň – HbK Karviná 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Podrobnosti o utkání

Dorost

Ke druhému zápasu eXcellent League se dorostenci vydali do Hostivaře. Plzeňané nezachytili úvod zápasu. Dva slepené góly domácích znamenali rychlé dvoubrankové manko. Mečounům chvíli trvalo než zapnou motory, když se tak stalo, tak čelili velmi dobře chytajícímu brankáři Hostivaře. Jediným střelcem Plzně byl v 26. minutě Pavlíček a tak se z vítězství radovalo domácí družstvo.

Komentář trenéra Michala Edla: Další ze série kvalitních zápasů. Určitě jsme prospali první třetinu, a to nás stalo body. Naše hra neměla polovinu zapasu parametry. Od půlky 2. třetiny to byl náš zápas proti výbornému brankáři. Chybělo nám štěstí, které jsme si vzali sami špatným vstupem do zápasu. Musíme dál pracovat a poučit se. Na klucích bylo vidět, jak jsou na sebe naštvaní což je dobré znamení!

Středa 16. února: HBC Hostivař - HBC Plzeň 2:1 (2:0, 0:1, 0:0)
Podrobnosti o utkání

Minipřípravka

Po delší pauze si mohli turnaj užít také nejmladší mečouni z kategorie minipřípravek. V domácí hale se po nedělním utkání plzeňského Áčka utkali se soupeři z Třemošné a Dobřan.

Komentář trenéra Petra Lakó: Konečně se po delší době mohl uskutečnit turnaj minipřípravek bez větších omezení a s početným hráčským obsazením. V prvním zápase jsme se střetli s týmem Třemošné kde jsme tahali za kratší konec a trochu zápas prospali. Ve druhém zápase proti týmu Dobřan už to bylo o poznání lepší a taky vyrovnanější, kdy kluci bojovali až do konce. Jak je u této kategorie nejdůležitější, všichni se snažili a hra je bavila.

Program příštího víkendu:

Sobota 26. února

  • A-tým: Plzeň – Kert Park Praha (16:00)
  • Junioři: Třinec – Plzeň (14:30)

Neděle 27. února

  • Dorost: Plzeň – Svítkov Stars Pardubice (14:00, eXcellent League)
  • Mladší žáci: Plzeň – Rebel Praha (11:00)