Všichni makáme a věřím, že se to obrátí na naši stranu, neskrývá Petr Kráčina

Mečouni o víkendu nezvládli první utkání jarní části, který sehráli s Karvinou. Do zápasu zasáhl také Petr Kráčina, který v závěru první třetiny střídal zraněného Návaru. Plzeňský gólman přizvává, že to není nic jednoduchého. Rozpovídal se i o příčinách prohry, na čem bude tým muset zapracovat a kde jsou jeho silné stránky.

O víkendu jste vstoupili do jarní části. Těšil ses po přestávce na extraligové zápasy?
Určitě jsme se těšil. Příprava k tomu směřovala, všichni jsme věděli, co nás čeká, že by bylo dobré od začátku sbírat nějaké body, to se bohužel ale nepovedlo.

V prvním utkání jste v domácím prostředí prohráli s Karvinou 1:2. Jak se za tímto zápasem ohlížíš?
Byl to vyrovnaný zápas, i když si myslím, že jsme měli možná o trošku víc ze hry. Karviná ale dobře bránila a spíš hráli na brejky, my jsme bohužel drželi balon, ale nedostávali jsme se moc do šancí. Na tom musíme určitě zapracovat, protože si myslím, že Karvinou jsme doma určitě měli porazit.

Ty jsi na konci první třetiny střídal Jiřího Návaru, který se zranil. Od úvodu na tebe šly nebezpečné střely. Jak těžké je jít v takové situaci do zápasu?
Rozhodně to není nic příjemného. Vždy je nějaká šance, že půjdu do brány, ale popravdě jsem s tím vůbec nepočítal. Je to nepříjemné, ale musíte se rozcvičit tak, jako když chytáte. Ono to bylo, dá se říct brzo, kdyby to přišlo na konci zápasu nebo už i ve druhé třetině, tak by to bylo horší. Takhle jsem byl ještě docela zahřátý z rozcvičky, takže to tak strašné úplně nebylo.

S Karvinou jste nejprve prohrávali o dvě branky, pak se vám podařilo snížit. V závěru jste zkoušeli hrát ještě v šesti. Věřil jsi, že tým zvládne vyrovnat?
Já jsem věřil celý zápas, tam byla velká škoda, že po tom, co jsme dali gól na 1:2, tak jsme hráli několik přesilovek, i pět na tři chvíli, a tu jsme bohužel nevyužili, ani jsme se moc nedostali k nějakému nebezpečnějšímu zakončení, ale věřil jsem. Vlastně na konci ještě Jakub Vobruba trefil tyčku. Kdyby se to lépe odrazilo, tak to také mohlo skončit jinak. Pak už na konci jsme neměli takové štěstí, ale to je zase asi o tom, že Karviná chtěla asi víc vyhrát.

Soupeř ale nakonec už vedení udržel. Jak moc vás mrzí takové zápasy, kde prohrajete o jeden gól?
Hlavně to byl zápas s Karvinou, která je okolo nás v tabulce, takže se hraje sice o tři body, ale teoreticky jsme se na ně mohli dotáhnout, což se nám nepovedlo, takže nás to určitě mrzí, hlavně jsme prohráli doma. Myslím si, že když nebudeme vyhrávat doma, tak to bude ještě mnohem těžší, než kdybychom doma vyhrávali a venku se nám nedařilo.

V přípravě se týmu dařilo dávat góly, nyní jste vstřelili jen jednu branku. Kde vidíš příčiny, že jste nedokázali využít více šancí?
Myslím si, že jsme tolik dobrých šancí, ze kterých by měly padat góly, neměli, určitě branku ohrozily, ale nebyla to žádná super šance. Myslím si, že tu měl jedinou Vobruba. Budeme muset na tom na tréninku zapracovat, abychom ty góly dávali. Jak se říká, bez gólů nejsou body.

Pro tým jsou nyní důležité každé body. O co se podle tebe můžete opřít, kde je vaše silná stránka?
Myslím si, že tenhle rok jsme docela dobrá parta a věřím, že se to zlomí. Věřím, že už na těch tréninkách na podzim to vypadalo úplně jinak, než v přípravě a teď před prvním zápasem, takže už je to všechno lepší, všichni makáme a věřím, že se to obrátí na naši stranu.

V sobotu se na domácím hřišti utkáte s pražským Kert Parkem, se kterým jste v přípravě zvítězili. Myslíš, že vám to může pomoct?
Nevím, jestli přátelák je nějak vypovídající. Určitě je hezké, že jsme vyhráli s takovým rozdílem, ale pořád to byla jenom příprava. Určitě nás v sobotu čeká těžký zápas, Kert je několikanásobný mistr extraligy posledních let, takže nás nečeká nic jednoduchého. Určitě budeme bojovat, aby alespoň nějaké body zůstaly doma.