Plzeň se v domácím prostředí potká s Kert Parkem, bude bojovat o důležité body

Mečouni v sobotu na domácím hřišti odehrají druhé utkání jarní části. Poměří síly s pražským Kert Parkem, se kterým se potkali nedávno v přípravném zápase. Plzeňští budou chtít znovu vyhrát a zapsat si důležité body. V akci se objeví také junioři, dorost a mladší žáci.

HBC Plzeň - HC Kert Park Praha, sobota 26. února od 16:00

Plzeňským hokejbalistům se příliš nevydařila podzimní část a v tabulce se momentálně s jedenácti body nacházejí na předposledním místě. Tabulka je ve spodní části ale vyrovnaná, na osmé Dobřany ztrácejí mečouni jen čtyři body. V jarní části se pokusí předvést co nejlepší výkony a zabojovat o play off. Do druhé části soutěže už vstoupili minulý víkend utkáním s Karvinou. První zápas jarní části se jim ale příliš nepovedl, v domácím prostředí prohráli 1:2.

Kert Park je na druhé straně tabulky, patří mu druhé místo. Na svém kontě má 28 bodů, na první Pardubice ztrácí jen dva body a má ještě zápas k dobru. Na podzim prohrál jen jedno utkání, když těsně nestačil na pardubické hráče, kteří o výhře 2:1 rozhodli až v závěru souboje. Jeden bod ztratil proti pražskému Kovu, které porazil v prodloužení. V samostatných stříleních se radovat z výhry nad Hostivaří.

Plzeň a Kert Park se v letošní sezóně potkaly už dvakrát. V rámci extraligy první vzájemné utkání sehrály na hřišti pražských hokejbalistů. Plzeňští sice v první třetině otevřeli skóre utkání, domácí ale za šestnáct vteřin vyrovnali a ještě před přestávkou stav otočili. Ve druhé části vedení dvěma góly navýšili, mečounům se podařilo v závěru třetiny snížit. V poslední patnáctiminutovce jednou mířili přesně pražští hokejbalisté, a pojistili si tak výhru 5:2. V zimní přestávce se týmy střetly v plzeňské hale, tentokrát byli úspěšnější mečouni. Ti nedovolili Pražanům skórovat a sami vstřelili pět branek.

Nejproduktivnějším hráčem plzeňských hokejbalistů je Jakub Vobruba, který vstřelil dvě branky a na osm nahrál. Osm bodů posbírali Richard Hurt (3+5) a Lukáš Hanuš (3+5). Plzeňský kapitán se o přestávce zúčastnil reprezentačního turnaje Markmed Cupu. V reprezentaci U23 se objevili Tomáš Chramosta, Michal Galla, Roman Poláček a David Štípek.

Nejvíce kanadských bodů z Kert Parku a také z celé extraligy si zapsal Dalimil Zvonek, který vsítil třináct gólů a zaznamenal 11 asistencí. Za ním je s 18 body Martin Kruček (4+14). Také Pražané mají v týmu hráče reprezentace. V A-týmu na posledním reprezentačním turnaji nastoupili Petr Mikl, Martin Kruček, Tomáš Wróbel, Dalimil Zvonek, Radomír Vaněk a Lukáš Lhota. V reprezentaci hráčů do 23 let oblékli dres Pavel Hrdlička, Jakub Kovárník a Lukáš Suchánek.

Utkání můžete sledovat v textovém online přenosu zde.

Program víkendu:

Sobota – 26. února
A-tým: Plzeň – Kert Park Praha (16:00)
Junioři: Třinec – Plzeň (14:30)

Neděle – 27. února
Dorost: Plzeň – Svítkov Stars Pardubice (14:00, eXcellent League)
Mladší žáci: Plzeň – Rebel Praha (11:00)