Hodnocení víkendu: Mladší žáci druzí na Pražském míčku, junioři začali nadstavbu vítězně

Poslední únorový víkend se rozběhla nadstavbová soutěž juniorů. Mečouni vyrazili do dalekého Třince, kde náročnou prověrku zvládli. Dorostenci pokračují v eXcellent League a připsali si druhou výhru. Mladší žáci se zúčastnili Pražského míčku a přivezli druhé místo. Svůj domácí turnaj si pak užila přípravka. Naopak A-tým musel spolknout hořkou pilulku v podobě osmigólového přídělu od Kertu.

A-tým

Ráz první třetiny určily dva slepené góly Kertu ve 4. minutě. Další trefa, která zmrazila domácí střídačku přišla hned v prvním střídání druhé části. Mečouni odpověděli využitou početní výhodou, i přesto, že přesilovky se jim opět příliš nedařily. Jenže Kert měl nadále navrch. Plzeňská hra se navíc nikterak nelepšila a Kert Park trestal. Výsledkem je osm inkasovaných branek. Dvě trefy kapitána Hanuše jen kosmeticky zmírnily debakl.

Komentář trenéra Stanislav Kastnera: V zápase se nám nepovedlo vůbec nic. Soupeř nás předčil ve všech ohledech. Nabízí se na zápas co nejrychleji zapomenout. S tím však nesouhlasím. Měli bychom si ho naopak co nejvíce připomínat a udělat maximum pro to, aby se podobná blamáž neopakovala. Kert nám tvrdě nastavil zrcadlo, přesto stále věřím, že je v našich možnostech předvádět mnohem lepší výkony.

Sobota 26. února: HBC Plzeň – HC Kert Park Praha 2:8 (0:2, 1:3, 1:3)
Podrobnosti o utkání

Junioři

Plzeňským juniorům začala nadstavbová část. V ní se potkají také s týmy z divize Východ. Mečouni rovnou začali s nejvzdálenějším soupeřem a vyrazili do Třince. Ve Slezsku neměli příliš času na aklimatizaci, přesto se jim první třetina vcelku podařila. Po druhém plzeňském gólu se na hřišti spíše bojovalo. Soupeř navíc na začátku třetí části srovnal stav. Západočeši se ovšem nepoložili a dvě vstřelené branky v rychlém sledu po sobě převážily utkání na plzeňskou stranu.

Komentář trenéra Tomáše Semery: K prvnímu utkání nadstavby jsme cestovali až do Třince, přijeli jsme trochu se zpožděním, takže nebylo moc času, aby se hráči seznámili s místním hřištěm. Hned jsme věděli, že to v Třinci žádný ťukec nebude a že abychom si mohli odvézt tři body, tak to bude bolet. Díky přímočaré a jednoduché hře v první třetině jsme se dostávali do slibných příležitostí. Využili jsme první přesilovku a na začátku druhé třetiny přidali druhou branku. Poté to byl spíše boj a z jednoho špatného vyhození soupeř snížil, na začátku třetí třetiny jsme si navíc dali vlastní gól. Naštěstí nás to nezlomilo a po hezkých dvou akcích během dvou minut, jsme si vzali vedení zpět a udrželi jej až do konce. V Třinci to bylo velice těžké utkání a hráči zaslouží pochvalu, jak se s tím popasovali.

Sobota 26. února: HBC Enviform Třinec – HBC Plzeň 2:4 (0:1, 1:1, 1:2)
Podrobnosti o utkání

Dorost

Ve třetím zápase eXcellent League navázali mečouni na ten první. V první třetině si vytvořili jasnou střeleckou převahu (13:3) z níž rezultovala branka také vedoucí branka Němčáka v polovině první části. Ve druhé třetině se opět s góly čekalo až do její poloviny. Pak se s nimi ale roztrhl pytel. K využité přesilovce Kučery přidal dva góly Němčák, který dokonal hattrick a řekl si o cenu pro nejlepšího hráče Plzně. Ve třetí části se skóre již neměnilo a mečouni si tak připsali druhou výhru v zimním projektu.

Komentář trenéra Michala Edla: Další kvalitní zápas v projektu. Myslím, že jsme tempo i vývoj diktovali my. Funguje dost věcí, ale chybí jim finále, které je hodně důležité. Na tom budeme pracovat. Pořád máme suroviny, ale chceme finální produkt. Kluky jsem pochválil, mám radost i za ně, ale zároveň musíme dál pracovat.

Neděle 27. února: HBC Plzeň - HBC Svítkov Stars Pardubice 4:0 (1:0, 3:0, 0:0)
Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

Víkendový program mladších žáků se na poslední chvíli měnil, přesto mečouni nepřišli o zápasové vytížení, ba naopak. Zúčastnili se turnaje Pražský míček. Na Palmovce se postupně střetli s dívčí reprezentací do 16 let (3:4ss), Kladnem (3:2) a Hradcem Králové (4:3). Plzeňané měli v turnaji nejtěsnější výsledky, o nakonec stříbrném umístění rozhodl hned první zápas, ve kterém v samostatných stříleních uspěla dívčí reprezentace. Jonáš Obr si odnesl cenu za nejlepšího obránce turnaje.

Komentář trenéra Josefa Kadaněho: Původně jsme měli na neděli domluvený zápas s pražskými Rebely, ale když ho soupeř odřekl přihlásili jsme se narychlo na Pražský míček. Pořád platí, že potřebujeme hrát zápasy a tenhle turnaj nám je nabídnul. Sahali jsme po celkovém vítězství Pražského míčku, ale dívčí reprezentace dokázala ve vzájemném utkání vyrovnat 14 vteřin před koncem a v samostatných střílení překlopit výsledek na svoji stranu.

Přípravka

Týden po minipřípravce se z prvního turnaje v jarní části těšili hráči přípravky. V domácí hale vyzvali Blovice a po nich Dobřany. Mladí mečouni udělali trenérům radost, nejen účastí prakticky plného kádru, ale také svými výkony, které vedly k vítězné radosti.

Komentář trenéra Jiřího Navrátila: Po dlouhé přestávce jsme si zahráli turnaj téměř s plným kádrem. Hráči předvedli bojovný výkon ve vysokém tempu a oba zápasy s Blovicemi a Dobřany po zásluze vyhráli a na závěr si zasloužili potlesk diváků. Do obou zápasů jsme oproti minulým turnajům vstoupili velice aktivně a vždy se ujali vedení, které si udrželi bez větších problémů až do konce.

Program příštího víkendu:

Pátek 4. března

  • Dorost: Beroun – Plzeň (19:00, eXcellent League)

Sobota 5. března

  • A-tým: Hostivař – Plzeň (11:00)
  • Junioři: Plzeň – Svítkov Pardubice(13:30)
  • Starší žáci: Plzeň – Blatná (11:00)
  • Mladší žáci: Písek; turnaj 3+0 (11:00)