A-tým čeká první jarní zápas venku, utká se s Hostivaří

Plzeňští hokejbalisté v sobotu sehrají první venkovní utkání jarní části. V domácím prostředí se jim nedařilo, s Hostivaří budou bojovat o důležité body, které je mohou posunout. První vzájemné utkání zvládli a budou na to chtít navázat. V akci se představí také všechny mládežnické týmy.

HBC Hostivař - HBC Plzeň, sobota 5. března od 11:00

V jarní části se mečounům zatím nedaří. V prvních dvou domácích zápasech nezískali ani bod a v tabulce se nacházejí s jedenácti body na předposledním místě. Na osmou Hostivař ztrácí šest bodů a mají odehrané o utkání méně. Nejprve prohráli s Karvinou těsně 1:2, minulý týden se jim souboj nevydařil a pražskému Kert Parku podlehli 2:8, když se prosadil jen Lukáš Hanuš.

Hostivař je na tom lépe. Na svém kontě má sedmnáct bodů a patří jí osmá pozice. Bodové rozdíly ve spodní části tabulky ale nejsou velké a Hostivařští mají oproti většině odehraný zápas navíc. První duel po přestávce sehráli minulý týden na domácím hřišti proti Letohradu. Do utkání vstoupili skvěle, už v první třetině vedli 3:0. Nakonec zvítězili 7:2, čtyři góly vsítil Samuel Kucharčík, hattrick si zapsal Jan Čejka.

Plzeň a Hostivař se v podzimní části potkaly v plzeňské hale. Úvod se lépe vydařil plzeňským hokejbalistům, kteří v první třetině otevřeli skóre utkání a na začátku druhé ho dvěma góly navýšili. Hostům se poté podařilo snížit, ale na to Plzeň rychle odpověděla. Ve třetí části náskok ještě dvěma brankami pojistila, Hostivařští stav jen upravili a domácí si zapsali výhru 6:2.

Nejproduktivnějšími hráči z plzeňských hokejbalistů jsou s deseti body Lukáš Hanuš (5+5) a Jakub Vobruba (2+8). Prvně jmenovaný se o zimní přestávce zúčastnil reprezentační turnaje Markmed Cupu a bojuje o mistrovství světa. Plzeň má v týmů také další hráče v mládežnických kategoriích, kteří se chtějí probojovat na světový šampionát.

Hostivařští jsou oproti mečounům více produktivní. Nejvíce bodů posbíral Samuel Kucharčík, který vsítil devatenáct gólů a k tomu si zapsal pět asistencí. Jan Čejka v osmi duelech zaznamenal deset přesných tref a pětkrát nahrával na gól spoluhráčům. Ten také spolu s Radimem Štěpáníkem oblékli reprezentační dres na únorovém turnaji. Za reprezentaci U23 nastoupili Filip Macek a Václav Šťoural.

Utkání můžete sledovat v textovém online přenosu zde.

Program víkendu:

Sobota – 5. března
A-tým: Hostivař – Plzeň (11:00)
Junioři: Plzeň – Svítkov Pardubice (13:30)
Starší žáci: Plzeň – Blatná (11:00)
Mladší žáci: Písek, turnaj 3+0 (11:00)

Neděle – 6. března
Dorost: Plzeň - Beroun (14:00, eXcellent League)