Chci pomoc týmu, jinak už bych asi určitě skončil, říká Ondřej Kejř

V sobotu si mečouni proti pražskému Kovu zapsali první výhru v jarní části. Dvěma góly a asistencí se na tom podílel Ondřej Kejř, který patří k nejzkušenějším hráčům. Plzeňský útočník nahrával na branku i v nedělním zápase na Kladně, svůj výkon ale nehodnotí, v této situaci chce pomoci hlavně týmu.

O víkendu jste odehráli dvě utkání. V sobotu jste proti pražskému Kovu získali první body v jarní části, v neděli jste k nim na Kladně měli blízko, ale nakonec jste souboj nezvládli. Jak náročné zápasy to byly?
Určitě to byly náročné zápasy. Hlavně v sobotu, pro nás to byla hlavně velká psychická výhra, protože jsme výhru se soupeřem z Kova potřebovali, to se nám povedlo, takže to pro nás byla velká psychická úleva. V neděli na Kladně to byl boj, řekl bych Davida s Goliášem, dlouho jsme se drželi, mohli jsme nakonec i vyhrát, ale bohužel potom se ukázala kvalita Kladna a bohužel jsme prohráli.

V sobotu jste zvítězili nad pražským Kovem 6:1. Jak bys zápas zhodnotil?
Nezačali jsme vůbec dobře, pohyb byl špatný, Kovo nás jednom naráželo, hodně běhali. My jsme se potom trochu uklidnili, dali jsme góly, potom ke konci už jsme začali hrát, co nám vždy trenéři říkají, takže nakonec super zápas, hlavně po psychické stránce.

Vydařily se vám oproti předchozím zápasům přesilové hry, vsítili jste v nich pět gólů. Myslíš, že vám teď pomůže si v nich více věřit?
Určitě nám to může pomoci, ale zase bych to úplně nepřeceňoval. Byl to pořád jen jeden zápas, ale jak se opakuji, pro tu psychiku je to určitě dobré, ale uvidíme, jak nám to půjde.

V neděli jste se utkali s Kladnem, které je těžším soupeřem. Sehráli jste ale vyrovnané utkání a prohráli 2:3. Jak se za zápasem ohlížíš?
Vyrovnané bylo jen po výsledkové stránce, ale řekl bych, že Kladno bylo o trochu lepší. My jsme dobře bránili, hráli jsme na hranicích svých možností, ale bohužel na konci jsme udělali jednu chybu a Kladno ukázalo svoji kvalitu a bohužel o jeden gól nás přetlačilo.

V utkání jste prohrávali, ale skóre se vám podařilo otočit a ještě čtyři minuty před koncem jste vedli. Na co se příště zaměřit, abyste závěr zvládli lépe?
Musíme si z toho vzít velké ponaučení, protože jsme hráli ke konci přesilovku a nehráli jsme ji vůbec dobře. Dali jsme soupeři přesilovou hru a on pak v tom trestal, takže určitě hrát až do konce a nekoukat pět minut před koncem na skóre, že vedeme na Kladně.

V utkání s Kovem jsi vsítil dvě branky a na jednu nahrál, na Kladně sis zapsal jednu asistenci. Jsi se svým výkonem spokojený?
Já už upřímně ani svůj výkon nehodnotím, protože si myslím, že už moje časy odzvonily, takže spíše chci pomoc mladším hráčům.

Patříš k nejzkušenějším hráčům. Co tě u hokejbalu stále drží? Je tvým cílem pomoci týmu v této situaci?
Je to právě pomoci týmu, protože se nedaří, jinak už bych asi určitě skončil, takže jedině pomoc týmu, abychom se udrželi v extralize.

V sobotu se doma potkáte s Mostem, který se nachází v horní části tabulky. Jaký zápas očekáváš?
Očekávám určitě bojovný zápas, ale i když jsou hodně nahoře, tak jsme se na Kladně přesvědčili o tom, že můžeme hrát s každým. Když podáme stoprocentní výkon a budeme hrát s nadšením, tak můžeme porazit každého a hlavně doma, takže určitě se na zápas moc těšíme a chceme vyhrát.