Plzeňští budou bojovat o další body, v domácím prostředí se střetnou s Mostem

V posledním domácím zápase základní části se mečouni utkají s Mostem. První vzájemné utkání mečouni nezvládli. Mostečtí jsou letos v horní části tabulky, plzeňským hráčům se ale poslední zápasy vydařily lépe a budou se snažit na to navázat. V akci se představí také všechny mládežnické týmy.

HBC Plzeň - HBC Most, sobota 19. března od 16:00

Plzeňským hokejbalistům se nevydařil vstup do jarní části, se 14 body se nacházejí na předposledním místě. V posledních zápasech se ale jejich hra zlepšila a v sobotu proti pražskému Kovu si zapsali první výhru, když využili pět přesilových her a zvítězili 6:1. O den později sehráli souboj s Kladnem. Na severu Čech nejdříve prohrávali, skóre se jim ale podařilo otočit a ještě čtyři minuty před koncem třetí třetiny vedli o jednu branku. Soupeř pak využil početní výhodu a přidal i další gól, a mečouni tak prohráli 2:3.

Most je momentálně v horní části tabulky, patří mu třetí místo. Na první mu schází tři body a má ještě odehrané o utkání méně. V úvodu jarní části porazil na domácím hřišti Pardubice 4:2, minulý týden v sobotu se zase radoval, když zvítězil nad Letohradem 2:0. V neděli se střetli Mostečtí s Karvinou, se kterou se jim povedl začátek utkání, v po první třetině měli náskok 2:1. V druhé části vedení navýšili další brankou, ale v závěru zápasu karvinští hráči vyrovnali a o vítězili nakonec rozhodli samostatná střílení, ve kterých byli úspěšnější hosté.

V minulé sezóně se Plzeň s Mostem potkaly jen jednou. V plzeňské hale se v první třetině prosadili jen hosté, v té další mečouni skóre otočili. Ještě před přestávkou ale Mostečtí vyrovnali, ve třetí části se každý tým prosadil jednou a zápas šel do prodloužení. Tam přesnou trefou vystřelil druhý bod Mostu Markytán. První letošní vzájemný zápas se vydařil Mostu, který v domácím prostředí vsítil tři branky a udržel čisté konto.

Nejproduktivnějším hráčem mečounů je s patnácti body Jakub Vobruba, který má na svém kontě dvě branky a třináct asistencí. Dvanáct kanadských bodů posbíral Lukáš Hanuš (7+5), za ním je s jedenácti body Ondřej Kejř (4+7). Minulý týden se k týmů připojili také další zkušení hráči, kteří se budou snažit pomoc v nepříznivé situaci. V jarní části v plzeňském mužstvu nastupuje i Michal Sus, který na podzim odehrál za Most pět zápasů.

Nejvíce bodů z mosteckých hráčů si zapsal Pavel Krajíček, ten se blýskl patnácti body za čtyři přesné trefy a jedenáct přihrávek. Dvanáct bodů zaznamenali Jan Pospíšil (6+6) a Tomáš Chyba (4+8). Brankář Leoš Gerlich má nejlepší úspěšnost zásahů v extralize (93,6 %).

Utkání můžete sledovat v textovém online přenosu zde.

Program víkendu:

Sobota – 19. března
A-tým: Plzeň – Most (16:00)
Junioři: Plzeň – Ústí nad Labem (13:30)
Starší žáci: Zliv – Plzeň (12:00)

Neděle – 20. března
Dorost: Kladno – Plzeň (16:00)
Mladší žáci: Plzeň – Blovice (12:00)