Myslím si, že kempy jsou úžasná věc, kde se mohu naučit spoustu nových věcí, uvědomuje si Matyáš Procházka

O víkendu dorost na domácím hřišti porazil Beroun v prodloužení. O druhý bod se postaral Matyáš Procházka, který vsítil rozhodující branku. Plzeňský útočník hodnotí utkání, popisuje svůj gól, zmiňuje se o reprezentačním kempu U16, kterého se nemohl zúčastnit a řeč přišla také na jeho hokejbalové cíle.

V extralize dorostu se v divizi Západ nacházíte na třetím místě. Jak jste s tím spokojeni? Je vaším cílem se posunout ještě výše?
Třetí místo je docela dobré, ale určitě bychom se chtěli posunout výše. Samozřejmě to nebude zadarmo, takže budeme muset zamakat.

V neděli jste na domácím hřišti odehráli utkání s Berounem, proti kterému jste vyhráli v prodloužení 3:2. Jak se za ním ohlížíš?
Byl to velice vyrovnaný zápas, Beroun hrál hodně dobře. Samozřejmě musím pochválit našeho gólmana. Nakonec se nám povedlo zápas otočit. Body se určitě hodí.

Prohrávali jste nejprve o dvě branky, ztrátu se vám ale podařilo smazat. Bylo těžké se dotáhnout na soupeře, který s vámi sousedí v tabulce?
Tak určitě, soupeř měl velice dobrou obranu a kvalitního gólmana. Museli jsme hodně střílet a prosadit se, což se nám povedlo.

O vítězství nakonec rozhodlo prodloužení, kde jsi vystřelil Plzni druhý bod. Jak vzpomínáš na celou gólovou situaci?
Honza (Jan Meiner) tam hezky vystřelil na bránu, brankář to vyrazil před sebe a mně se to povedlo dorazit.

V letošní sezóně jste zatím obdrželi nejméně branek ze všech týmů z vaší skupiny, v třinácti zápasech jste inkasovali 19 gólů. Myslíš, že je defenziva vaší silnou stránkou?
Myslím si, že ano. Máme skvělou obranu a dva výborné brankáře. Samozřejmě za tím stojí i trenérova dobrá obranná taktika.

O zimní přestávce jsi obdržel pozvánku do reprezentačního kempu U16. Jak sis ho užil? Přinesl ti nějaké zkušenosti?
Bohužel jsem se kvůli covidu nezúčastnil ani jednoho kempu, a proto doufám, že dostanu šanci ukázat své zkušenosti i příští rok. Myslím si, že kempy jsou úžasná věc, kde se mohu naučit spoustu nových věcí a poznat spoluhráče z jiných týmů.

Jaké jsou tvé nejbližší hokejbalové cíle a kam by ses chtěl v tomto sportu dostat v budoucnu?
Jako každý hráč bych se chtěl dostat do Áčka a vyhrát titul. Taky by se mi líbilo být v reprezentaci a zahrát si proti slovenskému výběru.

O víkendu vás v domácím prostředí čeká utkání s Prachaticemi. První vzájemný souboj se vám vydařil. Jak se na zápas připravujete nyní?
Trénujeme, co to jde. Prachatice mají dobrého gólmana, takže budeme muset hodně střílet a hlavně trefovat.