V jediném domácím utkání víkendu přivítají dorostenci Prachatice

A-tým a starší žáci dostali před Velikonocemi hokejbalové volno. Juniory, mladší žáky a minipřípravku čeká venkovní zápas, respektive turnaj. Jediným týmem HBC Plzeň, který nastoupí v domácí hale, jsou pro tentokrát dorostenci. Ti přivítají Prachatice a budou chtít získat všechny body, aby se udrželi v kontaktu s vedoucí dvojicí.

Extraliga dorostu: HBC Plzeň – HBC Prachatice, neděle 10. dubna od 14:00

V základní části Extraligy dorostu zbývá mečounům šest utkání. První z porce zbývajících duelů ukrojí svěřenci trenérů Edla a Kanty v neděli v domácím utkání proti Prachaticím. Plzeňský hala uvidí souboj třetího týmu z šestým. Horalové na mečouny ztrácejí dvanáct bodů, při čemž mají jedno utkání k dobru. První vzájemné utkání vyznělo jednoznačně ve prospěch Plzně, v Highlanders aréně zvítězili Západočeši 11:0. Brankář Ondřej Kočka se přesto nenudil, připsal si 22 zákroků a vychytané tresné střílení. V poli se dařilo především Matěji Pavlíčkovi (4+3), který v sezóně střídavě nastupuje za dorost a juniorku.

Mečouni chtějí zůstat v kontaktu s vedoucí špičkou, na Hostivař a Kladno ztrácejí dva, respektive čtyři body. Vedoucí dvojice má rovněž zápas k dobru, o víkendu ovšem změří síly mezi sebou, čímž by v případě plzeňského vítězství mohlo teoreticky dojít k výměně pozic. Mečouni by rádi zopakovali efektivitu z prvního vzájemného utkání. K tomu nabádá také útočník Matyáš Procházka. „Prachatice mají dobrého gólmana, takže budeme muset hodně střílet a hlavně trefovat,“ nechal se slyšet střelec vítězné branky z posledního zápasu proti berounským Keltům.

Program víkendu:

Sobota – 9. dubna
Junioři: Svítkov – Plzeň (14:00)
Mladší žáci: Písek – Plzeň (11:00)

Neděle – 10. dubna
Dorost: Plzeň – Prachatice (14:00)
Minipřípravka: Turnaj Stříbro (09:30)