Hodnocení víkendu: Mládežnické úspěchy, dorostenci s čistým štítem, junioři zpátky ve hře

Povedený víkend za sebou mají mládežnická družstva. Mečouni slavili výhry v juniorské i dorostenecké extralize. Radovali se také mladší žáci. Dva týmy minipřípravek se vydali do Stříbra, tentokrát nečelili pouze soupeřům, ale také nástrahám počasí.

Junioři

Mečouni proti pardubickému Svítkovu napravili zaváhání proti Třinci z minulého týdne. Trenér Semera měl k dispozici kompletní kádr, včetně hráčů, kteří již naskakovali v mužské extralize. Svítkov sice v 21. šel do vedení, Plzeňané ale dvěma trefami do konce třetiny otočili. Druhá polovina třetí části nabídla gólově bohatý souboj. Mečouni odskočili na rozdíl tří branek, ale Svítkov okamžitě snížil. Závěrečné trefy Kristla a Miksana ale dali mužstvu klid a výsledku konečnou podobu 2:6.

Komentář trenéra Tomáše Semery: Jeli jsme do Pardubic odčinit poslední blamáž doma s Třincem a také vrátit soupeři porážku. Ze začátku sice byli aktivnější domácí, ale podržel nás navrátilec v brance Kuba Šlechta. Následně se obraz hry začal otáčet, ale bez brankového vyjádření.Do vedení šli ale domácí, což nás konečně pořádně nakoplo. Přidali jsme ještě více na tempu a postupně jsme utkání otočili a skóre navyšovali. Žádné drama jsme tentokrát nepřipustili a po kvalitním výkonu jsou odměnou všechny body.

Sobota 9. dubna: HBC Svítkov Stars Pardubice – HBC Plzeň
Podrobnosti o utkání

Dorost

Pokud v týdenním rozhovoru podtrhl Matyáš Procházka střeleckou efektivitu jako klíč k úspěchu proti Prachaticím, plzeňští dorostenci to splnili do puntíku. Již v první minutě je do vedení poslal Pavlíček a do kabin se šlo za téměř rozhodnutého stavu 5:0! Ve zbylých dvou třetinách přidali mečouni ještě čtyři branky, naopak brankář Růžička ani jednou neinkasoval.

Komentář trenéra Michala Edla:

Neděle 10. dubna: HBC Plzeň
Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

Plzeňané vyrazili do Písku. Na hřišti Švantlova Dvora se dostali do rychlého vedení, a to i přesto, že na začátku utkání nebyla plzeňská aktivita zcela podle představ trenéra. Před koncem první části Jihočeši snížili na rozdíl jedné branky, mečouni ale měli přichystanou rychlou odpověď. Na další trefu čekala Plzeň i přes výraznou střeleckou převahu až do poslední minuty třetí části, tou potvrdila své vítězství 4:1.

Komentář trenéra Josefa Kadaněho: Úvod jsme měli docela ospalý, ale ještě v první třetině jsme se rozpohybovali a vstřelili důležité branky. Zápas to byl celkově velmi dobrý. Písek je kvalitní soupeř a zápasy s nimi jsou vždycky přínosné.

Sobota 9. dubna: HC ŠD Písek – HBC Plzeň 1:4 (1:3, 0:0, 0:1)
Podrobnosti o utkání

Minipřípravka

Dva týmy minipřípravek vyrazily o víkendu do Stříbra. Na hřišti mečouni nesoupeřili pouze s protivníky, ale také s počasím.

Komentář trenéra Petra Lakó: Počasí bylo spíše zimní nežli jarní a podle toho vypadalo i hřiště a pak následně i hra. Povrch si chvílemi pri sněžení proměnil v kluziště a tak jsme hlavně rádi, že se nikdo nezranil. Každý z týmů odehrál dva zápasy. Zelení se poměřili s Třemošnou a domácím Stříbrem a Bílý tým s Blovicemi a Třemošnou. Ač tentokrát výsledky nebyly tak úspěšné, tak herně byly zápasy vyrovnané a kluky musím za snahu a bojovnost pochválit.

Program příštího víkendu:

Pátek – 15. dubna
A-tým: Dobřany – Plzeň (11:00)

Sobota – 16. dubna
Junioři: Plzeň – Prachatice (13:30)
Přípravka: Turnaj Stříbro (09:30)