Plzeňští starší žáci tvoří kostru krajského výběru U15, v pátek je čeká republikový turnaj

V minulosti se turnaje krajských výběrů konaly po skončení svazových soutěží. Letos přišel ČMSHb s myšlenkou jednodenního turnaje, který hostí pražská Hostivař. Kostru výběru Plzeňského kraje tvoří starší žáci HBC Plzeň, který s přehledem vévodí dlouhodobé soutěži.

Na střídačce Plzeňského kraje budou stát trenéři Michal Samec a Daniel Král, tedy současný a bývalý trenér plzeňských starších žáků. Pro Michala Samce se bude jednat o první turnaj krajských výběrů v pozici trenéra, hráčskou zkušeností ovšem disponuje. V roce 2013 byl pod vedením Martina Kováříka součástí výběru, který v českobudějovické Budvar aréně skončila na šesté příčce mezi osmičkou zúčastněných týmů.

Nyní myslí výběr Plzeňského kraje na vyšší umístění. K tomu by mělo pomoci i menší herní soustředění, kterého se krajští reprezentanti zůčastnili minulou středu ve Štruncových sadech. Trenéři si přichystali dovednostní i herní cvičení a otestovali své svěřence v modelovém utkání.

Osu týmu tvoří hráči HBC Plzeň, kteří jasně vévodí své skupině Ligy starších žáků, kterých je včetně brankářů ve výběru hned jedenáct. Po třech zástupcech mají Blovice a Třemošná, po jednom Stříbro a Kocúrek. Ve výběru chybí dobřanští hokejbalistů, jelikož dobřanský klub podle regionálního webu RSHb Čechy Západ účast svých hráčů na akci odmítl.

Nominace výběru Plzeňského kraje U15

Jindřich Hošek, Tobiáš Sýkora – Pavel Fiala, Matěj Kořínek, Filip Kotrouš, Jan Kraus, Matěj Langfelner, Jan Meiner, Petr Našinec, Pavel Novák, Marek Ptáčník (všichni HBC Plzeň), Jakub Berger, Filip Fafejta, Patrik Fiala, Nela Kronďáková (všichni TJ Tatran Třemošná), Martin Hodek, David Šimeček, Matěj Vítek (všichni SK Inter Blovice), Ondřej Čečil (HC Buldoci Stříbro), Matěj Kocúrek (SK Horní Bříza)