Hodnocení víkendu: V akci čtyři družstva, všechna slavila vítězství

O prodlouženém Velikonočním víkendu se do hry dostala pouze tři družstva. Načal jej A-tým, který v Dobřanech završil základní část. Výhra v prodloužení na účasti v play-down nic nezměnila, může ovšem být vítanou vzpruhou do další fáze sezóny. Junioři nastříleli Prachaticím osm branek, přesto jejich výkon trenéra zcela nepotěšil. Přípravka dvakrát zvítězila v Až do úterý na svůj zápas čekali starší žáci, jejich brankové konto se zastavilo na čísle sedm.

A-tým

Poslední kolo nasměrovalo mečouny do Dobřan. Oba týmy do utkání vstoupili s tím, že se jich budou týkat boje o záchranu. Plzeň poslal do vedení v poslední minutě první části Průcha. Dobřany dvěma trefami ve druhé části otočili, mečouni ale opět udeřili před přestávkou, kdy srovnal Kejř. Hned v prvním střídání třetí části se trefili domácí, otevřeli tak poměrně divokou třetí třetinu, po které svítil na tabuli stav 4:4. Mečouni oplatili Dobřanům první vzájemný zápas a druhý bod tentokrát brali oni. Výhru 5:4 v prodloužení vystřelil svým druhým gólem Michal Průcha. Vzhledem k ostatním výsledkům narazí mečouni v play-down na Hradec Králové.

Komentář trenéra Stanislav Kastnera: V pátečním derby jsme chtěli Dobřanům oplatit porážku z podzimu. Pokud jsem dodržovali systém tak jsme byli úspěšní a měli utkání pod kontrolou. Bohužel v druhé části jsme už poněkolikáté špatně vystřídali a soupeři tím následnými fauly nabídli přesilové hry. Ty jsme sice ubránili, ale z následného tlaku jsme inkasovali a dovolili tím Dobřanům otočit zápas. Následně jsme trochu vypadli ze hry, do které nás vrátil až vyrovnávací gól před druhou přestávkou. Na začátku 3. třetiny jsme ale po špatném odrazu míčku opět prohrávali. Dokázali jsme však vyrovnat a pak ještě jednou v závěru třetiny, čehož si cením. V následném prodloužení jsme chtěli utkání zlomit na naší stranu, což se nám povedlo.

Pátek 15. dubna: TJ Snack Dobřany – HBC Plzeň 4:5p (0:1, 2:1, 2:2 – 0:1)
Podrobnosti o utkání

Junioři

Plzeňané v osmém utkání základní části hostili Prachatice. V první třetině se dlouho rozjížděli. Nepotrestali ani jedno ze tří vyloučení soupeře. Čekání na gól utnul až Pavlík ve 13. minutě. Do druhé části vkročila Plzeň lépe, trefa Zíky hned po dvaceti sekundách byla pouze první z pěti branek v této fázi hry. Ve třetí části mečouni přidala Plzeň ještě dvě branky a jednou sama inkasovala. Výsledek 8:1 se odráží také v poměru střel na branku (31:9).

Komentář trenéra Tomáše Semery: V první třetině měl předvedený výkon hodně daleko k výkonu v posledním zápase v Pardubicích. O přestávce jsem tak v šatně musel po delší době zvýšit hlas, abychom se probrali. Ve druhé třetině jsme pak pěti brankami utkání rozhodli. Přestože výsledek je jednoznačný, nejsem s výkonem spokojen. Do dalšího utkání v Ústí, kde nás nečeká nic lehkého, je potřeba se více zaměřit na některé herní činnosti.

Sobota 16. dubna: HBC Plzeň – HBC Prachatice 8:1 (1:0, 5:0, 2:1)
Podrobnosti o utkání

Starší žáci

Netradičně v úterý v podvečer se Plzeňané vydali do Třemošné. Cestu za sedmnáctým vítězstvím v soutěžním ročníku načal ve třetí minutě Kraus. Dvě slepené branky mezi 12. a 13. minutou dali mužstvu komfortní tříbrankový náskok. Stejnou porci přidali mečouni ve druhé části. V té třetí z nastaveného tempa mírně ubrali a sedmým gólem uzavřeli skóre na konečných 7:0, střelec sedmého gólu Jan Kraus navíc dovršil hattrick.

Komentář trenéra Michala Samce: V Třemošné jsme očekávali bojovné utkání, což se i potvrdilo. Tamní povrch a počasí příliš nepřálo krásné kombinační hře, takže jsme museli přidat v osobních soubojích a šance si tvrdě vybojovat, což se nám po většinu zápasu dařilo. Co mě trochu štve, je nízká produktivita, v jiných zápasech by nás tak velké množství zahozených šancí mohlo mrzet.

Úterý 19. dubna: TJ Tatran Třemošná – HBC Plzeň 0:7 (0:3, 0:3, 0:1)
Podrobnosti o utkání

Přípravka

Přípravka zamířila v sobotu do Stříbra. Původní program se vzhledem k neúčasti jednoho z týmů musel měnit, i tak odehráli mečouni dva zápasy, v obou se nakonec radovali z vítězství.

Komentář vedoucího družstva Vlastimila Lokajíčka: Sobotní turnaj přípravek ve Stříbře poznamenala neúčast týmu z Blovic, s nímž jsme se měli utkat. Nakonec jsme tedy hráli s týmem Dobřan a domácím Stříbrem. Velikonoční svátky však poznamenaly také naší sestavu, kdy nám chybělo několik stabilních hráčů, přesto jsme dali dohromady tři lajny. V prvním utkání jsme jasně přehráli tým z Dobřan 14:3 a dobře se naladili na druhý zápas. V něm se nám povedlo poprvé v této sezóně porazit Stříbro, a to výsledkem 7:6. Byť jsme v zápase měli velké štěstí, protože soupeř minimálně 4x trefil brankovou konstrukci, vítězství jsme šli naproti. Zápas měl herně i fyzicky až hokejové parametry a ukázal nám, kde je potřeba přidat a na co se do budoucna zaměřit v tréninku.

Program příštího víkendu:

Sobota 23. dubna

  • A-tým: Hradec Králové - Plzeň (17:00)
  • Junioři: Ústí nad Labem - Plzeň (16:00)
  • Dorost: Suchdol nad Lužnicí - Plzeň (14:00)
  • Starší žáci: Plzeň - Blovice (11:00)
  • Mladší žáci: Prachatice - Plzeň (11:00)

Neděle 24. dubna

  • A-tým: Hradec Králové - Plzeň (14:00)