Hodnocení víkendu: A-tým nezahájil dobře play down, radoval se dorost, starší a mladší žáci

O uplynulém víkendu se na hřištích představily všechny plzeňské týmy. A-tým nezvládl ani jedno utkání s Hradcem Králové, junioři prohráli s Ústím nad Labem po samostatných stříleních. Naopak se radovali dorostenci proti Suchdolu, vysokou výhru si zapsali starší žáci proti Blovicím a vítězství si z Prachatic přivezli také mladší žáci.

A-tým

Plzeňští hokejbalisté vyjeli k prvnímu utkání play down do Hradce Králové. Podařil se jim vstup do utkání, první branku se jim podařilo vsítil ve druhé třetině, když přesně mířil Průcha. Domácí poté ještě před přestávkou skóre otočili a na začátku třetí části vedení navýšili. Mečouni se v závěru pokoušeli vyrovnat v power-play, ale Hradečtí už si náskok pohlídali a z úvodního zápasu si zapsali bod.

Komentář trenéra Stanislava Kastnera: Věděli jsme, jak důležité je sérii u udržení v soutěži dobře začít a tomu odpovídal i náš nástup do utkání, kdy jsme Hradec naším pohybem a rychlou hrou zatlačili. Bohužel jsme však naše šance nevyužili, soupeř hru vyrovnal a svým důrazem nás několikrát nepříjemně zatlačil. Přesto jsme zakončili první třetinu s nulou a po přestávce po využité přesilovce šli dokonce do vedení. Pak jsme se ale nechali zatlačit a soupeř z tlaku vyrovnal. Obzvláště mě pak mrzí obdržené zbylé dva góly, které jsme vždy inkasovali po našich dobrých příležitostech. Přestože jsme se snažili s utkáním stále něco udělat, projevila se na nás určitá křeč a závěr utkání nám i přes hru 6 na 4 nevyšel.

Sobota 23. dubna: HBC Hradec Králové 1988 – HBC Plzeň 3:1 (0:0, 2:1, 1:0)
Podrobnosti o utkání

O den později čekal mečouny další náročný souboj ve východních Čechách. Domácí se dostali do vedení už v první minutě, Plzeň srovnala na konci první třetiny. Vyrovnaný stav trval až do třetí části, jen čtyři vteřiny po jejích začátku se znovu radovali Hradečtí. Ti ve svém tlaku pokračovali a o necelé tři minuty později přidali na své konto další gól. V závěru si výhru ještě pojistili další brankou a v sérii zatím vedou 2:0.

Komentář trenéra Stanislava Kastnera: V neděli jsme chtěli sobotní zaváhání odčinit a sérii vyrovnat. Naše první střídání nám opět přineslo příležitosti, ale hned při druhém jsme inkasovali. Hradec byl pak většinu první části aktivnější. Ke konci se nám ale díky dobrému napadání povedlo vyrovnat a být nadále aktivní. Za vyrovnaného stavu jsme šli i do třetí třetiny, kterou jsme ale vůbec nezvládli. Zápas bohužel rozhodla naše nedisciplinovanost. Přesto si myslím, že když budeme hrát 5 na 5, přidáme na důrazu a budeme chytřejší, je v našich silách sérii otočit!

Neděle 24. dubna: HBC Hradec Králové 1988 – HBC Plzeň 4:1 (1:1, 0:0, 3:0)
Podrobnosti o utkání

Junioři

Junioři vyjeli k dalšímu utkání nadstavbové části do Ústí nad Labem. Na hřišti soupeře se prosadili jako první a těsný náskok si udrželi až do třetí třetiny. Na začátku poslední patnáctiminutovky se dvakrát radovali Ústečtí, Plzni se ale podařilo odpovědět a zápas šel do prodloužení. Tam žádný gól nepadl a o vítězi musela rozhodnout samostatná střílení, kde druhý bod domácím vystřelil Tomšík.

Komentář trenéra Tomáše Semery: Myslím, že jsme byli v první třetině lepší a po zásluze vedli. Ve druhé třetině jsme však byli pod velkým tlakem a hráli téměř polovinu v oslabení, což nás stálo spoustu sil. Ve třetí třetině už domácí nabídnutou přesilovku využili a vzápětí průběh utkání otočili ve svůj prospěch. To nás však nezlomilo a ještě se nám podařilo vyrovnat. V prodloužení branka nepadla a tak rozhodli stejně jako v domácím utkání nadstavby samostatná střílení, která vyzněla tentokrát lépe pro Ústí.

Sobota 23. dubna: Elba DDM Ústí nad Labem – HBC Plzeň 3:2ss (0:1, 0:0, 2:1 – 0:1)
Podrobnosti o utkání

Dorost

Dorost se představil v Suchdole nad Lužnicí, kde ve třetí minutě využil přesilovou hru a ujal se vedení. Ve druhé části domácí skóre dvěma brankami otočili. Další góly padaly až ve třetí patnáctiminutovce, když se nejdříve Plzeňští prosadili dvakrát. Suchdol zkoušel srovnat v šesti, ale jen dvě vteřiny před koncem základní hrací doby pojistil vítězství hostům Král.

Komentář trenéra Michala Edla: Zápas hodně zajímavý. Naštěstí komplikaci s rozhodčími vyřešil domácí tým a já mu za to velmi děkuji! Zápas začal s hodinovým zpožděním, a to hodně ovlivnilo naši přípravu. Suchdol s námi hrál velice dobře na hranici svých možností. My jsme do zapasu šli s vyrovnanou sestavou, a to se taky na průběhu projevilo. Na konci druhé třetiny jsme to pozměnili a z drtivého tlaku jsme zápas otočili. Nutno říct, že i při našem tlaku měl Suchdol dvě tutové šance a tam nás podržel Ondra.

Sobota 23. dubna: SK Suchdol nad Lužnicí – HBC Plzeň 2:4 (0:1, 2:0, 0:3)
Podrobnosti o utkání

Starší žáci

Jediné domácí utkání sehráli starší žáci, kteří se střetli s Blovicemi. V první třetině otevřeli Plzeňští skóre, v dalších poté vedení navyšovali. V prostřední části skončilo za zády hostujícího brankáře sedm gólů, ve třetí se síť vlnila čtyřikrát. Plzeň soupeře výrazně přestřílela, hattrickem se blýskli Kraus a Mach. V domácí brance se vystřídali oba gólmani, ani jeden za brankovou čáru nepustil žádnou střelu.

Komentář trenéra Michala Samce: K utkání nemám moc co říci. Tři střely na naši bránu asi mluví za vše. Soupeř se jen těžko dostával za polovinu hřiště, my jsme si drželi konstantní tlak. K vidění byly pěkné kombinace v útočném pásmu, projevilo se, že se mezi hráči zlepšuje vzájemná komunikace. Jako žalostné bych až na výjimky označil naše zakončení, kdy jsme spálili neskutečné množství tutovek, a to jen proto, že jsme do kvality střelby zdaleka nedávali to, co bychom měli.

Sobota 23. dubna: HBC Plzeň – SK Inter Blovice 12:0 (1:0, 7:0, 4:0)
Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

S Prachaticemi se utkali mladší žáci, kteří se nejdříve v první třetině dostali do vedení, v další části ho navýšili. Domácím se podařilo snížil na rozdíl jedné branky, ale mečouni dalšími dvěma přesnými ranami soupeři odskočili. Ještě ve druhé třetině prachatičtí hráči skóre upravili, v poslední se každý tým prosadil jednou, a Plzeňští se tak mohli radovat z výhry.

Komentář trenéra Josefa Kadaněho: V sobotu na nás čekal o dost kvalitnější soupeř než ten, který se představil v Plzni na podzim. Naproti tomu jsem za to jenom rád, protože zápas měl také vyšší kvalitu. První třetina byla z naší strany dobrá pouze po stránce výsledku, ale ne výkonu. Ten se zlepšil po přestávce a pak už to byla místy i hezká kombinační hra. Po několika pohledných kombinacích také padla většina našich branek. Horší to bylo s oslabeními, kdy jsme ze tří dostali hned dvě branky – je vidět, že většině týmu ještě chybí s těmito situacemi více zkušeností. Celkově jsme ale zápas zvládli velmi dobře.

Sobota 23. dubna: HBC Prachatice – HBC Plzeň 3:5 (0:1, 2:3, 1:1)
Podrobnosti o utkání

Program příštího víkendu:

Sobota – 30. dubna
A-tým: Plzeň – Hradec Králové (16:00)
Junioři: Plzeň – Hostivař (13:30)
Starší žáci: Dobřany – Plzeň (10:00)
Mladší žáci: Plzeň – Třemošná (10:30)

Neděle – 1. května
Dorost: Plzeň – Hostivař (14:00)