Série play-down se přesouvá do Plzně, mečouni se ji budou snažit prodloužit

Mečouni se poprvé v play down představí v domácím prostředí. První dvě utkání v Hradci Králové nezvládli a soupeři stačí jen jedna výhra, aby se v extralize zachránil. Plzeňští ale chtějí vyhrát oba domácí zápasy a sérii otočit, s dalším soupeřem už by hrozil sestup. Doma se utkají také junioři, dorost a mladší žáci.

Play-down CROSSDOCK Extraligy 2021/22:
HBC Plzeň – HBC Hradec Králové 1988

Sobota 30. dubna od 16:00, (neděle 1. května od 11:00)

Plzeňští hráči skončili po základní části na jedenáctém místě a sérii play down tak museli začít na hřišti soupeře. Střetli se s Hradcem Králové, kterému se letošní sezóna také nevydařila. Mečouni měli v závěru základní části lepší formu, ale na východě Čech na ně nečekalo nic lehkého a prohráli obě utkání. Doma se budou snažit vyhrát oba souboje, aby sérii vrátili zpět do Hradce. Pro vítěze série hrané na tři vítězné zápasy sezóna skončí, poražený se bude muset utkat s Dobřany nebo pražským Kovem z druhé série.

Plzeňští chtěli sérii play down dobře rozehrát a do prvního utkání vstoupili aktivně. Ve druhé třetině otevřeli skóre, ale domácí ho poté dvěma brankami otočili. Na začátku třetí části mohli mečouni srovnat, síť se ale naopak vlnila na druhé straně. Plzeň se ještě snažila dotáhnout na soupeře při power play, ale Hradečtí už si vedení pohlídali.

Druhý zápas nezačal pro plzeňské hráče podle přestav. Už od první minuty prohrávali, ještě před první přestávkou se jim ale podařilo vyrovnat. Ve druhé třetině se žádný z týmů neprosadil, do té další nastoupili skvěle domácí, kteří překonali Kráčinu jen čtyři vteřiny po jejím začátku. Další gól přidali o chvíli později a pro mečouny už bylo těžké se dotáhnout. Situaci si také zkomplikovali vyloučeními a ani druhé utkání nezvládli.

Plzeňští hokejbalisté vsítili v obou zápasech jen dva góly. Neproduktivnějšími hráči jsou Michal Průcha a Jakub Vobruba, který posbíral nejvíce kanadských bodů z plzeňského týmu také v základní části. Oba si zapsali jednu branku a na jednu nahráli. Kromě prvního jmenovaného posílili mužstvo před play down další zkušení hráči. V obou zápasech nastoupil v brance Kráčina.

Hradečtí byli více produktivní. Tři body na svém kontě mají Zdeněk Erban (2+1) a David Březina (1+2). Také Hradec má v týmu hráče z bohatými zkušenosti. Hradečtí se mohou spolehnout i na Petra Bryknera, který odchytal obě utkání.

Utkání můžete sledovat v textovém online přenosu zde.

Program víkendu:

Sobota – 30. dubna
A-tým: Plzeň – Hradec Králové (16:00)
Junioři: Plzeň – Hostivař (13:30)
Starší žáci: Dobřany – Plzeň (10:00)
Mladší žáci: Plzeň – Třemošná (10:30)

Neděle – 1. května
A-tým: Plzeň – Hradec Králové (případný, 11:00)
Dorost: Plzeň – Hostivař (14:00)