Věřím, že jako týmu se nám podaří dosáhnout těch nejvyšších met v letošní sezóně, hlásí Jakub Kučera

Dorost v neděli zvítězil v důležitém utkání s Hostivaří 4:2 a v tabulce je na druhém místě. V duelu dvakrát prohrával, vítězný gól nakonec vstřelil Jakub Kučera. Plzeňský útočník se ohlíží za zápasem, popisuje svou branku, hodnotí reprezentační kemp U16, kde se s týmem připravuje na Světový pohár, a řeč přišla také na týmové a jeho cíle. Foto: Jaroslav Soukup

V tabulce v divizi Západ se zatím nacházíte na druhém místě. Věříš, že si ho dokážete udržet do konce základní části?
V dorostu jsme skvělá parta a věřím, že jako tým uděláme vše, abychom to dokázali.

V letošní sezóně se vám daří, prohráli jste jen tři utkání. Kde vidíš vaši silnou stránku?
V týmovém duchu.

V neděli jste doma vyhráli v důležitém utkání o lepší postavení v tabulce s Hostivaří 4:2, nebyl to ale jednoduchý souboj. Jak bys ho zhodnotil?
Odehráli jsme pro nás velice důležitý zápas, přímý souboj o druhou příčku v tabulce v divizi Západ. Na zápas jsme se důsledně celý týden připravovali pod vedením našich trenérů. Všichni se snažili co nejvíce dodržovat herní taktiku a v tom vidím náš úspěch v tomto odehraném duelu.

V zápase jste dvakrát prohrávali. Bylo těžké proti Hostivaři, která s vámi sousedí v tabulce, otáčet skóre?
Vždy je to velice složité, když v takto velice důležitém zápase s vyrovnaným soupeřem prohráváte a vy chcete vždy zápas dotáhnout do vítězného skóre. Tady se pak ukazuje, jak jsme jako tým schopni dodržovat taktiku a rady našich trenérů.

Obrat jsi zařídil Ty, když jsi ke konci poslední třetiny vsítil třetí gól, který byl nakonec vítězný. Jak bys ho popsal?
Opět bych rád vyzdvihnul hlavně naši týmovou spolupráci a s tím související úspěch v tomto zápase.

Jsi také součásti reprezentace U16, v polovině dubna ses zúčastnil reprezentačního kempu, který se konal v České Třebové. Jak se za ním ohlížíš? Co sis z něho odnesl?
Jsem velice rád a moc si vážím toho, že jsem tuto možnost dostal. Mám zde možnost se sejít s hráči této kategorie a načerpat zkušenosti a rady trenérů a celého realizačního týmu kategorie U16. Jsou to skvěle připravené tréninkové dávky a samozřejmě z nich pak čerpám i v oddílové přípravě.

V posledních dvou zápasech základní části vás s dorostenci čekají týmy na posledních místech tabulky. Na co je důležité se u těchto soupeřů zaměřit?
V žádném případě nesmíme pomyslet, že nás čekají v posledních dvou zápasech týmy ze dna tabulky. Musíme jako tým k nim přistupovat s nejvyšší prioritou a jako tým opět svědomitě plnit taktiku a rady našich trenérů.

Jaké jsou vaše cíle v této sezóně a kam by ses chtěl Ty v tomto sportu v budoucnu dostat?
I když vím, že je to velice náročný cíl, jak jsem již ale řekl, jsme skvělá parta a věřím, že jako týmu se nám podaří dosáhnout těch nejvyšších met v letošní sezóně. Mým osobním sportovním cílem po svědomitém plnění oddílových povinností a dodržování rad trenérů je dostat možnost zahrát si v A-týmu.