Když budeme podávat týmové výkony a předvádět naši hru, tak můžeme dojít daleko, říká David Slezák

Junioři se v nadstavbě skupiny A umístili na druhé pozici a o víkendu vstoupí do play off. Svými výkony týmu pomáhá také David Slezák, který je i v širší nominaci reprezentace do osmnácti let. Plzeňský útočník hodnotí nadstavbou část, zmiňuje se o svém prvním play off v juniorech a řeč přišla také na reprezentační kemp.

V nadstavbě ve skupině A jste skončili na druhém místě. Jak se za celou nadstavbovou částí ohlížíš?
Myslím si, že jsme podávali dobré a stabilní výkony a to druhé místo je zasloužené. Jediné co nás může mrzet jsou nepovedené závěry některých zápasů, kde jsme ztratili body, které nám chyběly na Ústí, které skončilo na prvním místě.

Ty jsi v této části sezóny vsítil čtyři góly a k tomu sis připsal tři asistence. Jak jsi byl se svým výkonem spokojený?
Spokojený jsem tak napůl, myslím si, že týmu můžu pomoci více. Jedna z věcí je neproměňování šancí, které nás můžou v důležitých zápasech mrzet. Také jsem v této sezóně o pár zápasů přišel z důvodu nemoci a do některých jsem nastupoval hned po nemoci a musel jsem se do zápasového tempa znovu dostávat.

O víkendu už vstoupíte do play off, pro tebe to bude první v juniorech. S jakým očekávám do něj budeš vstupovat?
Na play off se těším, je to něco jiného než finálové turnaje a mně osobně přijde spravedlivější. Myslím si, že když budeme podávat týmové výkony a budeme předvádět naši hru, tak můžeme dojít daleko.

Kde vidíš silné stránky týmy? Na co se můžete ve vyřazovacích bojích spolehnout?
Jedna ze silných stránek týmu je vyrovnanost útoků. Jako výhodu beru to, že se nemusíme spoléhat na jednu lajnu nebo na jednoho hráče a že gól může dát kdokoliv.

Ve čtvrtfinále se utkáte s Kladnem, které o víkendu odehrálo předkolo. Jak se na tohoto soupeře připravujete?
Připravujeme se svědomitě, nechceme soupeře podcenit. Také se musíme připravit na přesilovky a oslabení, které budou jednou z věcí, které můžou rozhodovat zápasy.

V základní části se vám proti Kladnu dařilo, porazili jste ho v obou zápasech. Věříš, že na to dokážete navázat i v play off?
Věřím, že ano, ale jak už jsem říkal, nesmíme soupeře podcenit. Přece jen play off je úplně jiná soutěž. A každý z týmů může dojít hodně daleko.

Jsi také členem reprezentace U18, v polovině dubna ses zúčastnil dalšího reprezentačního kempu. Jak probíhala příprava na vrcholovou akci sezóny?
Měli jsme pár tréninků, kde jsme se snažili sehrát a natrénovat různé herní situace. Také jsme sehráli přípravné utkání s týmem Pardubic B, které je podle mě pro trenéry důležité, aby viděli hráče v zápase. Pořád je to něco jiného než trénink.

Mistrovství světa v Žilině bylo znovu zrušeno. Pokud se bude konat něco jiného, je tvou motivací probojovat se do konečné nominace?
Samozřejmě všechny mrzí, že mistrovství světa je zrušené. Určitě je můj cíl probojovat se do konečné nominace a zahrát si s nejlepšími hráči kategorie U18, kteří u nás jsou.