Série Play-down bude pokračovat dvěma zápasy v Praze. Play-off začíná juniorům

Stav série play-down mezi plzeňskými mečouny a pražským Kovem je po úvodním hracím víkendu nerozhodný. Je tedy jisté, že v Praze na Palmovce se bude hrát jak v sobotu, tak v neděli. Po víkendu může být rozhodnuto. Pokud uvidíme stejný scénář, série se rozhodne až pátým zápasem v Plzni. Příjemnější zápasový program mají v kabině juniorů, těm začne play-off. Ve čtvrtfinále narazí na Kladno.

PLAY-DOWN CROSSDOCK Extraligy: TJ Kovo Praha – HBC Plzeň

Sobota 14. května od 11:00, Neděle 15. května od 11:00

Vstup do série mělo lepší pražské Kovo, ačkoliv do ni nastupovalo s cejchem nejhoršího týmu po základní části. Nicméně o uplynulém víkendu se potvrdilo, že play-down je soutěž trochu jiného rázu než 22 kol základní části. Plzeňané v prvním zápase dojeli na stejný neduh, který je trápil v první sérii proti Hradci Králové – neproměňování šancí. V brankovišti Tomáše Humlíčka bylo několikrát hodně rušno, góly ale padaly na druhé straně. Mečouni sice v prvním utkání vyrovnali na 1:1, pak si ale dvakrát vzal slovo Tomáš Šmerha a výrazně přilížil Kovo k vítězství. Útočný tahoun Kova nakonec vstřelil hattrick a Kovo zvítězilo 5:1…

Neděle nabídla ještě větší gólové hody, dalo by se říci až navzdory předpokladům. Plzeň po první třetině vedla o dvě branky, Kovo ale třemi zásahy otočilo. Mečouni se ovšem nevzdali a do konce druhé části si vzali vedení zpět a koncentrovaný výkon jim nakonec vynesl výhru 7:4.

Jedno je jisté, pražská Palmovka bude hostit dva zápasy. Tým, který zvítězí v sobotu bude mít možnost v neděli ukončit sezónu a zachránit extraligovou příslušnost. Plzeňské mečouny čeká jeden z nejdůležitějších víkendů za dobu jejich extraligového působení…

Zápasy můžete sledovat na serveru Onlajny.com.

PLAY-OFF Extraligy juniorů: HBC Plzeň – HBC Alpiq Kladno

Sobota 14. května od 16:00

Boje o medaile začínají pro nejstarší mládežnickou kategorii plzeňského klubu. Mečouni narazí ve čtvrtfinále na kladenský Alpiq. Čtvrtfinále se hraje pouze na dva vítězné duely, tudíž prostor na chyby se zmenšuje. Plzeňané jdou do série jako favorit. Ve čtrnáctizápasovém programu divize Západ byl mezi celky rozdíl třinácti bodů. Zatímco druhá Plzeň dýchala na záda prvnímu Ústí, Kladno naopak muselo odrážet útoku na čtvrtou příčku, kterou nakonec uhájilo.

Díky nadstavbové části navíc mečouni postoupili do čtvrfinále přímo, Kladno si muselo proklestit cestu přes kvalifikační turnaj. Plzeňané tak měli uplynulý víkend volný. Tým se nicméně zodpovědně připravoval, což redakci potvrdil útočník David Slezák, jedna z výrazných postav plzeňského útoku. Vzájemné zápasy ze základní části hovoří ve prospěch Plzně, zvládne natáhnout vítěznou šňůru a postoupit do semifinále?

Program příštího víkendu:

Sobota 14. května

  • A-tým: Kovo Praha - Plzeň (11:00)
  • Junioři: Plzeň - Kladno (16:00)
  • Mladší žáci: Dobřany - Plzeň (12:30)

Neděle 15. května

  • A-tým: Kovo Praha - Plzeň (11:00)
  • Dorost: Plzeň – Kovo Praha (13:00)
  • Starší žáci: Blatná - Plzeň (10:00)