Junioři mohou postoupit do semifinále, domácí rozlučka pro dorost a starší žáky

A-tým má po uplynulém víkendu zaslouženou pauzu od záchranných hokejbalových bojů. V záři reflektorů se tak naplno ocitají mládežnické týmy. V akci se představí všechna družstva kromě přípravky. Zřejmě nejdůležitější bitva čeká juniory, kteří rozehráli play-off a v případě dalšího vítězství postoupí do semifinále.

Plzeňští junioři vstupovali do play-off ze druhé příčky nadstavbové skupiny. Systém soutěže jim přiřkl Kladno, které si svoji účast ve čtvrtfinále muselo vybojovat na kvalifikačním turnaji. Papírově mohli být s tímto soupeřem mečouni spokojeni, jelikož se jim proti Alpiqu v základní části dařilo (výhry 5:1 a 4:0). Historie ale již mnohokrát ukázala, že bitvy v play-off mohou nabídnout zcela jiný obraz. V prvním utkání letošní čtvrtfinálové série se ale tak nestalo. Ačkoliv Plzeňané inkasovali z první střely na branku, nepoložili se a zápas dovedli do vítězného konce a oslavili výhru 9:2.

Dvěma góly se ukázali David Slezák a Kevin Kristl. Branky ovšem byly rozprostřeny relativně rovnoměrně v rámci všech formací. Právě hloubka kádru může trenéra Semeru a těšit a spoléhat se na ni bude také na hřišti Kladna. Před play-off došlo k uzdravení téměř všech hráčů a ve své kmenové kategorii také mohou ve všech duelech nastupovat Miksan či již zmíněný Kristl, které využívali na jaře trenéři A-týmu.

Zatímco junioři se chystají na venkovní duel, dorostenci jsou spolu se staršími žáky jedinými týmy, které nastoupí na domácí ploše. Shodou okolností se pro oba celky jedná o závěrečný duel před vlastními fanoušky. Žáci jako suverén soutěže přivítají poslední Zliv, úvodní buly je naplánováno na sobotní 13. hodinu. Dorostenci se představí již tradičně v neděli, soupeřem jim bude Kovo Praha. Svěřenci Michala Edla a Petra Kanty se v předchozích zápasech vyšplhali na druhou příčku divize Západ dorostenecké extraligy, proti Kovu tedy budou chtít navázat na předchozí výhry a druhou pozici jednoznačně potvrdit.

Program víkendu:

Sobota – 21. května
Junioři: Kladno – Plzeň (14:30)
Starší žáci: Plzeň – Zliv (13:00)
Mladší žáci: Blovice – Plzeň (10:00)
Minipřípravka: Turnaj Třemošná (9:30)

Neděle – 22. května
Junioři: Plzeň – Kladno (16:00, případný)
Dorost: Plzeň – Kovo Praha A (13:00)