Hodnocení víkendu: Junioři jsou v semifinále, SŽ a dorost zakončili základní část soutěží

Cílem juniorského týmu pro uplynulý víkend byl postup do semifinále. Ten vyšel, ovšem až na druhý pokus. Dorostenci a starší žáci se vítězně naladili na finálové turnaje, oba týmy uzavřeli základní část skupinových soutěží. Do hry se dostali také mladší žáci a minipřípravka. Společným znakem u všech týmů byla o víkendu vítězná radost.

Junioři

Po přesvědčivé výhře Plzně 9:2 se série hraná na dva vítězné zápasy přesunula na Kladno. Navázat na předchozí víkend se ale mečounům nedařilo. Přesto šli v 17. minutě do vedení. Kladenští ale třemi zásahy ve druhé části, z toho dvakrát v početní výhodě, obrátili vývoj duelu na svoji stranu. Ve třetí patnáctiminutovce zařadili Plzeňané vyšší rychlostní stupeň a odměnou jim bylo vyrovnání, které z hole Krále přišlo při power-play tři sekundy před sirénou! Desetiminutové prodloužení vítěze neurčilo, v samostatných stříleních bylo úspěšnější Kladno, které srovnalo stav série.

Komentář trenéra Tomáše Semery: V utkání na Kladně jsme byli první dvě třetiny hodně špatní. Mysleli jsme si asi, že se soupeř porazí sám. Až ve třetí třetině, kdy nám teklo do bot, jsme začali hrát náš hokejbal. Dokázali jsme dostat zápas do prodloužení, kde jsme soupeře přehrávali, ale regulérní branku jsme nedali, tak přišla na řadu samostatná střílení, ve kterých jsme neuspěli. Celkově si myslím, že jsme si nezasloužili vyhrát.

Sobota 21. května: HBC Alpiq Kladno - HBC Plzeň 4:3ss (0:0, 3:1, 0:2 – 0:0)
Podrobnosti o utkání

Rozhodující duel se odehrál hned v neděli v plzeňské hale. Mečouni chtěli odčinit předchozí nezdar a v 6. minutě jejich snahu podpořil úvodním gólem Matoušek. Gólem do šatny z přesilové hry zvýšil Kristl a odstartoval začátek povedeného přesilovkového odpoledne. Během dvou minut ve druhé třetiny se ze stejné situace trefili ještě Král a Miksan a vydláždili tak další kus plzeňské cesty do semifinále. Pátou a poslední trefu zápasu měl na svědomí Kanta v závěru druhé části. Ve třetí třetině branka nepadla, a to i díky chycenému trestnému střílení v podání Jakuba Šlechty. Mečouni tak postupují do semifinále, kde narazí na Třinec.

Neděle 22. května: HBC Plzeň – HBC Alpiq Kladno 5:0 (2:0, 3:0, 0:0)
Podrobnosti o utkání

Komentář trenéra Tomáše Semery: V neděli to bylo již o něčem jiném. Opět správně nastavená hlava a především předvedený výkon od všech hráčů. Jediné co nás brzdilo, bylo až příliš časté vysedávání na trestné lavici. Nicméně těžké utkání jsme zvládli jako tým a můžeme se již připravovat na semifinále s Třincem.

Dorost

Poslední zápas skupinové divize Západ odehráli mečouni v domácím prostřetí proti pražskému Kovu. Díky dvěma trefám Koce šli do kabin s dvoubrankovým vedením. To je mohlo uklidnit směrem k pokračujícímu souboji s Hostivaří o druhou příčku. Ve druhé části přidali další tři branky a pokračovali v dobře rozehraném zápasu. V té třetí mírně ubrali, přesto mohli oslavit výhru 6:0. Tímto výsledkem si pojistili druhé místo v tabulce a postup na finálový turnaj, který se bude konat ovšem až v termínu 18. – 19. června.

Komentář trenéra Michala Edla: Zápas se vyvíjel podle naší aktivity nejlepší pasáž jsme měli v první třetině, protože tam byla nejlepší efektivity. Pak už jsme začali hrát profesorskou hru a vytratila se lehkost. Kluci měli na začátku v hlavách důležitost zápasu a na konci už to spíš chtěli odehrát. Nejlepší výkon podali kluci, kteří tolik prostoru nedostávají. Teď nás čeká důležitá přípravy na finálový turnaj, kde hra z poslední třetiny rozhodně stačit nebude, ale myslím, že si to kluci uvědomují.

Neděle 22. května: HBC Plzeň – TJ Kovo Praha 6:0 (2:0, 3:0, 1:0)
Podrobnosti o utkání

Starší žáci

Starší žáci doma zakončili základní část Ligy starších žáků Čechy Jih + Západ. V ní na hřišti nepoznali hořkost porážky, pouze jediný zápas byl pro administrativní chybu na straně Plzně kontumován ve prospěch soupeře. Sobotním protivníkem byla Zliv. Během pěti minut si mečouni vybudovali tříbrankový náskok a určili ráz celího souboje. Po 45 minutách na tabuli svítilo skóre 11:4. Nyní se budou Plzeňané připravovat na finálový turnaj v Čáslavi.

Komentář trenéra Michala Samce:

Sobota 21. května: HBC Plzeň – HBC Zliv 11:4 (4:1, 3:0, 4:3)
Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

Mladší žáci v sobotu vyjeli do Blovic. Rozjížděli se poněkud pomaleji, nicméně ve druhé části pěti góly potěšili nejen svého trenéra. Zápas nabídl pohledné akce a rozhodně se bylo na co dívat. Výsledkem je vítězství Plzně 12:1.

Komentář trenéra Josefa Kadaněho: Od druhé třetiny byl výkon našeho mužstva velmi dobrý. Góly padaly díky tomu po pohledných akcích, které doplňovala i spolehlivá defenzíva. Příjemné bylo hrát konečně utkání na tolik hráčů. Dobrý kompaktní výkon a dostatek hráčů je důvodem vážné úvahy se zapojit do posledního kvalifikačního svazového turnaje.

Sobota 21. května: HBC Blovice – HBC Plzeň 1:12 (0:2, 0:5, 1:5)

Minipřípravka

Sobotní dopoledne v Třemošné patřilo turnaji minipřípravek. Plzeňští mečouni v něm změřili síly s domácí Třemošnou a Blovicemi. Trenéra Karla Otavu potěšila bojovnost a chuť do hry, kterou spatřoval u svých svěřenců. Odměnou jim byly dvě výhry.

Program příštího víkendu:

Sobota 28. května

  • Junioři: Plzeň – Třinec (14:00)
  • Přípravka: Turnaj Blovice (09:30)

Neděle 29. května

  • Junioři: Plzeň – Třinec (14:00)
  • Mladší žáci: Třemošná – Plzeň (09:00)