Hodnocení víkendu: Junioři získali v semifinálové sérii dva body, úspěšní byli také mladší žáci

O uplynulém víkendu sehrály utkání jen dva plzeňské týmy. Junioři vstoupili do semifinále skvěle, proti Třinci v domácím prostředí vyhráli oba zápasy a jsou blízko finále. Radovali se také mladší žáci, kteří zvítězili v Třemošné. S pražským Kovem B se měl utkat dorost, zápas byl ale zkontumován.

Junioři

Plzeňští hokejbalisté vstoupili do semifinále na domácím hřišti. V úvodu první třetiny se dostal do vedení Třinec, když využil přesilovou hru. Na trestné lavici bylo obsazeno na obou stranách skoro po celou dobu utkání. Dvěma využitými přesilovými hrami pak mečouni skóre otočili. Na třetí a čtvrtý gól domácích se třineckým hráčům podařilo odpovědět, po dalších třech přesných trefách už se neprosadili a Plzeňští tak vybojovali první bod.

Komentář trenéra Tomáše Semery: První utkání bylo hodně poznamenané velkým množství faulů z obou stran a hra pět na pět byla takřka výjimečná. Nám se podařilo proměnit několik přesilovek a naopak v oslabeních jsme obětavě pracovali. Vždy když soupeř snížil na rozdíl jedné branky, tak se nám podařilo vedení opět navýšit. To byly základy úspěchu k získání prvního bodu v sérii.

Sobota 28. května: HBC Plzeň – HBC Enviform Třinec 7:3 (1:1, 3:1, 3:1)
Podrobnosti o utkání

O den později mečouny čekal další zápas. Tentokrát se jim podařilo otevřít skóre a po první třetině měli dvoubrankový náskok. V další se prosadil soupeř, ale pak už góly padaly jen na druhou stranu. Ve třetí části mečouni navýšili své konto čtyřmi brankami a získali druhou výhru v semifinále. Hattrickem se blýskl Michal Matoušek.

Komentář trenéra Tomáše Semery: Ve druhém utkání bylo plánem udržet chladnou hlavu a nenechávat se vyprovokovat k oplácení a faulům. Po první třetině jsme vedli 2:0, což nás příliš ukolébalo a ve druhé třetině jsme hráli až moc profesorsky a bez elánu, za což jsme byli potrestáni. Návratem k tvrdé práci ve třetí třetině jsme si došli i pro druhé vítězství.

Neděle 29. května: HBC Plzeň – HBC Enviform Třinec 6:1 (2:0, 0:1, 4:0)
Podrobnosti o utkání

Dorost

Dorost v neděli poslední utkání základní části neodehrál, zápas byl zkontumován ve prospěch Plzně.

Neděle 29. května: TJ Kovo Praha B – HBC Plzeň 0:5 (kontumace)
Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

Mladší žáci se představili na hřišti Třemošné. V první třetině se Plzeňští ujali vedení, na začátku druhé ale bylo srovnáno. Mečouni poté vsítili čtyři branky a vytvořili si náskok. V poslední části se soupeři podařilo snížit, na to ale hosté odpověděli a jedna branka Třemošné už jen upravila skóre. Plzeňské družstvo si tak zapsalo další vítězství.

Komentář trenéra Josefa Kadaněho: První dvě střídání jsme měli slušné, ale po zbytek úvodní části to byl hodně ospalý výkon. Naše hra přestala mít jakoukoli solidní úroveň. O přestávce jsme si řekli, že takhle asi ne – a začaly padat branky po vypracovaných šancích. Třetí třetina už nebyla taková jako ta prostřední, ale tým si lepší hru udržel, jen střelecké vyjádření nebylo takové jako ve druhé třetině.

Neděle 29. května: TJ Tatran Třemošná – HBC Plzeň 3:6 (0:1, 1:4, 2:1)
Podrobnosti o utkání