Hodnocení víkendu: Junioři postoupili do finále, mladší žáci odehráli turnaj v Praze

O uplynulém víkendu se na hřištích představily dva plzeňské týmy. Junioři vyjeli do Třince, kde se jim po těžkém souboji podařilo vyhrát a ukončit semifinálovou sérii. V neděli byli v akci mladší žáci, kteří se zúčastnili kvalifikačního turnaje v Praze. Ve skupině skončili mečouni první, v další části už se jim příliš nedařilo a umístili se na čtvrté pozici.

Junioři

Plzeňští hokejbalisté vyhráli oba domácí zápasy a v Třinci už jim stačilo jen jedno vítězství. Na hřišti soupeře se v první třetině nikdo neprosadil, branky padaly až ve druhé části. Nejprve skóre otevřeli domácí, na to Plzeňští našli odpověď o necelé dvě minuty později. Utkání bylo vyrovnané a v základní hrací době už žádný míček v brance neskončil. O vítězi rozhodlo až prodloužení, kde stav otočil Pavlíček. Mečouni tak postoupili do finále, kde se potkají s Hostivaří.

Komentář trenéra Tomáše Semery: Bylo to opravdu hodně těžké utkání. Povrch, který je v Třinci, je jako někde na parkovišti a nedá se zde moc kombinovat. Chtěli jsme hrát jednoduše, vše na branku stejně jako v prvním zápase nadstavby tady, ale tentokrát se nám střelecky nedařilo ani v přesilovkách. Naštěstí to vzal na sebe v prodloužení Matěj Pavlíček a rozhodl, že jdeme do finále a nemuseli jsme se trápit v Třinci další zápas. Skvěle taky zachytal a podržel nás Ondra Kočka, který zaskočil za nemocného Jakuba.

Sobota 4. června: HBC Enviform Třinec – HBC Plzeň 1:2p (0:0, 1:1, 0:0 – 0:1)
Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

Mladší žáci sehráli v neděli kvalifikační turnaj v Praze. Ve skupině B se střetli s Heřmanovým Městcem a Kyjovem. V prvním utkání se ujali dvoubrankového vedení, ve druhé části ale o něj přišli a radovali se až v samostatných stříleních 2:1. V dalším zápase šli nejprve do tříbrankového náskoku, soupeři se pak podařilo snížit, ale mečouni si ho vzali zpět a zvítězili 4:1.

Ve skupině byla Plzeň první a v semifinále se utkala s Kert Parkem. Mečouni vsítili branku už ve druhé minutě, když byl přesný Martin Ptáčník, ale pak už góly padaly jen na druhou stranu a Plzeňští prohráli 1:4. O třetí místo pak bojovali znovu proti Heřmanovo Městci. Soupeři vyšel lépe vstup do utkání, mečouni museli dotahovat dvoubrankovou ztrátu. Plzeňským hráčům se podařilo snížit, ale poté byli zase úspěšní Ježci. Nakonec se Západočeši prosadili ještě jednou, ale v poslední části soupeř vedení dalšími dvěma trefami navýšil a vyhrál 6:2.

Komentář trenéra Josefa Kadaněho: Do turnaje jsme se přihlásili na základě toho, že máme konečně početný tým, sehráli jsme v tomto složení velmi dobrý zápas v Blovicích a chtěli jsme si opět vyzkoušet konfrontaci s jinými týmy. Musím však konstatovat, že se nám herně turnaj moc nevydařil. Výkony, které by nás opravňovaly k lepšímu výsledku, než je 4. místo, předvedlo jen několik málo hráčů. Je to, asi nejen pro mě, jisté zklamání. Popravdě jsem na konci této na zápasy bohaté sezony očekával, že tým předvede to, co je v jeho možnostech. A toho je určitě více, než jak jsme se prezentovali v neděli na Lužinách.

Podrobnosti o turnaji