Starší žáci po úspěšné základní části budou bojovat na finálovém turnaji

Starším žákům se vydařila základní část ve skupině Jih a Západ, kde skončili na prvním místě. O víkendu je čeká finálový turnaj, který se uskuteční na zimním stadionu v Čáslavi. V sobotu týmy odehrají zápasy v rámci základní části, o den později se potkají v soubojích o medaile nebo o páté místo.

Finálového turnaje se zúčastní šest týmů z různých skupin, které se během základní části nepotkali. Týmy jsou na turnaji rozděleny do dvou skupin, v nich se každý utká s každým jednou. Ve skupině A budou bojovat Pardubice, Hostivař a Svítkov. Plzeňští se představí ve skupině B. O co nejlepší umístění budou bojovat s Mostem a Svitavami.

Plzeňští v základní části neprohráli ani jedno utkání a skončili první ve skupině Jih a Západ. Do finálového turnaje tak postoupili přímo. Most se umístil na druhé pozici ve skupině Střed a Sever, Svitavy byly ve skupině Východ třetí. Oba soupeři o účast na finálovém turnaji museli bojovat na kvalifikačním turnaji.

Turnaj začíná v sobotu, mečouni na něj ale vyjedou už v pátek. „Hlavní důvod asi je, že čas prvního sobotního zápasu je už 11 dopoledne a chceme, aby hráči byli v klidu, mohli se pořádně vyspat a aby výkon v zápase odpovídal tomu, co je zapotřebí na finálovém turnaji,“ vysvětluje Michal Samec. Plzeňští hokejbalisté vstoupí do turnaje utkáním se Svitavami, poté budou bojovat s Mostem.

V neděli jsou na programu vyřazovací boje. První dva týmy v každé skupině postoupí do semifinále, třetí celek bude čekat souboj o páté místo, kterému se bude chtít každý vyhnout. „Třetí místo je to, co nechce hrát asi nikdo, takže pro všechny týmy bude určitě priorita skončit do druhého místa a pokračovat v bojích o medaile,“ říká trenér plzeňského týmu, který se bude snažit tým dovést k úspěchu.

Mečounům se v sezóně dařilo a poctivě se připravovali také na turnaj. „Chceme se prezentovat nebojácnou sebevědomou hrou. Myslím si, že letos máme opravdu hodně kvalitní tým, který může překvapit a porazit všechny účastníky,“ věří Michal Samec. Uvědomuje si ale, že nebude jednoduché uspět. „Samozřejmě je to nevyzpytatelné, takže nechceme nic podcenit, ale určitě se chceme prezentovat hrou, která nám může zajistit medailové umístění,“ dodává plzeňský trenér.