Velký finálový víkend SŽ a juniorů, ti začnou finálovou sérii v domácím prostředí

Nadcházející víkend vyšle do boje dva adepty na cenné kovy. Jeden z nich má respektive medaili jistou, jsou jím junioři. Ti si po třízápasových sériích s Kladnem a Třincem proklestili cestu až do finále, kde vyzvou Hostivař. Starší žáci se po suverénní jízdě základní částí kvalifikovali na finálový turnaj do Čáslavi. Na tamním zimním stadionu budou jedni z šesti celků lačnících po úspěchu.

Ve finále juniorské extraligy se střetnou přední mládežnické celky v České republice. Svoji kvalitu oba celky potvrdili například svoji ofenzivou, jelikož se setkají dva nejvíce skórující týmy v play-off. Hostivař se v šesti utkáních prosadili 22x, Plzeňané mají za stejnou porci zápasů o deset branek více. Rovněž jde o týmy, jejichž silnou zbraní se může snadno stát početní výhoda. Oba týmy využijí v průměru každou třetí početní výhodu. Zároveň do zápasů naskočí hráči, kteří se etablovali o kategorii výše - tedy v mužské extralize. Do kádru A-týmu v letošním ročníku vlétl Jan Miksan, zápasové minuty v mužské extralize ale nasbíralo dalších pět juniorů. Hostivařský útok zase disponuje nebezpečným duem Jan Čejka, Samuel Kucharčík. Ani jednoho není třeba dlouze představovat. První jmenovaný se stal nejlepším extraligovým střelcem, druhý si zas jako jediný junior vysloužil nominaci na seniorské MS v Kanadě. Jedno je jisté - plzeňská hala uvidí prvotřídní mládežnický hokejbal a vy můžete být u toho! Oba víkendové zápasy začínají v 11:00.

Finálový turnaj starších žáků je o něco větší neznámou. Cílem trenérů Michala Samce je v první řadě proniknout do semifinále. Ve skupině se utkají s Mostem a týmem Svitav. Dvě ze tří družstev čekají semifinálové boje, tým, který si vytáhne "černého Petra" bude bojovat o páté místo. Nedělní boje budou pak vysílány na TVCOM.cz!

Program víkendu:

Sobota 11. června

Junioři: Plzeň - Hostivař (11:00)
Starší žáci: Plzeň - Svitavy (11:00, Čáslav)
Starší žáci: Plzeň - Most (15:00, Čáslav)

Neděle 12. června

Junioři: Plzeň - Hostivař (11:00)
Starší žáci: Semifinále / Zápas o 5. místo (Čáslav)