Další nabitý víkend. Starší žáci na Pilsen Cupu, finálové boje čekají juniory a dorost

Víkendové preview tentokrát naplní vrcholové akce sezóny hned tří mládežnických kategorií. Domácího prostředí si užijí starší žáci, které čeká mezinárodní Pilsen Cup. Pokračuje finále juniorské extraligy mezi Plzní a Hostivaří, cílem mečounů pro následující víkend bude vyrovnat sérii a vrátit ji do Plzně. Komu naopak finále začíná, to jsou dorostenci. Ti vyjedou na finálový turnaj do České Lípy.

Pilsen Cup U15

V sobotu a v neděli hostí plzeňská hala mezinárodní turnaj Pilsen Cup U15. Tentokrát na turnaji nastoupí pětice týmů, o jejichž pořadí rozhodnou zápasy v základní skupině. Zahraniční složku tentokrát tvoří pouze týmy západně od českých hranic. Ze švýcarského Zugu dorazí Oberwil Rebells a německý hokejbal bude zastoupen týmem Bavarian Lions. Zmíněné dva celky a mečouny doplní České Budějovice a Kert Park. Turnaj otevře sobotní zápas mezi Plzní a Kertem od 10 hodin.

Rozpis turnaje

Finále jun. extraligy: Hostivař vs. Plzeň

Boj o zlato v juniorské extralize má za sebou úvodní dvě dějství. Mečouni v nich bohužel nabrali manko a Hostivař je tak blíže k titulu. První zápas skončil výsledkem 6:5, druhý pak 2:1. Mečouni se ovšem rozhodně nevzdávají. Měla by jim pomoci také absence Jana Čejky, který čtyřmi zásahy výrazně ovlivnil první utkání. Šikovný mladík se totiž bude připravovat se seniorskou reprezentací před odletem na MS do Kanady. Sobotní utkání začíná na hostivařském stadionu v 11 hodin, pokud v něm Plzeň uspěje, v neděli se oba týmy potkají znovu. Na stejném místě, ve stejný čas.

Finálový turnaj extraligy dorostu

Jelikož se plzeňský dorost umístil v základní části na druhé příčce, zajistil si tak místenku na finálovém turnaji v České Lípě. Zde se střetne šestice nejlepších týmů letošní sezóny. Formát je totožný jako na závěrečném turnaji starších žáků. První dva týmy tříčlenných skupin pokračují do semifinále, celky na třetích místech se utkají o pátou příčku. Mečouni měli před turnajem dlouhou pauzu. Jaká byla její náplň? „Zaměřili jsem se na zakončení, chození do předbrankového prostoru, přesilovky,“ přiznal trenér Michal Edl, který věří že jeho tým je na vrchol sezóny dobře připraven. Jeho svěřence ve skupině vyzve pardubický Svítkov a berounští Kelti.

Program příštího víkendu:

Sobota 18. června

  • Junioři: Hostivař – Plzeň (11:00)
  • Dorost: Svítkov – Plzeň (11:00, Česká Lípa)
  • Dorost: Plzeň – Beroun (18:30, Česká Lípa)
  • Starší žáci: Plzeň – Kert Park (10:00)
  • Starší žáci: Plzeň – Oberwil (15:00)

Neděle 19. června

  • *Junioři: Hostivař – Plzeň (11:00)
  • Dorost: Semifinále / O 5. místo (Česká Lípa)
  • Starší žáci: Plzeň – České Budějovice (10:30)
  • Starší žáci: Plzeň – Bavarian Lions (13:30)