Hodnocení víkendu: A-tým a B-tým žádný bod nezískaly, vysokou výhru si zapsali starší žáci a dorost

O uplynulém víkendu se na hřišti představily čtyři plzeňské týmy. A-tým v úvodním zápase sezóny prohrál se Svítkovem, z bodů se neradoval ani B-tým, který nezvládl utkání s Vlčí smečkou. Z vysoké výhry se radovali starší žáci, kteří porazili Zliv, dařilo se také dorostu v Suchdolu nad Lužnicí.

A-tým

Plzeňští hokejbalisté vstoupili do nové sezóny utkáním se Svítkovem. V úvodu zápasu byli aktivní, ale skóre se podařilo otevřít soupeři, když se v šesté minutě radoval Matýs. Plzeň na to nedokázala odpovědět, naopak ve druhé třetině hosté své vedení navýšili třemi brankami. Ve třetí třetině vystřídal Čapka v plzeňské kleci Kráčina, i ten ale jednou inkasoval. Mečouni se i v poslední části snažili, ale žádná střela si cestu do hostující klece nenašla. Plzeňští si tak žádné body nezapsali.

Komentář trenéra Tomáše Semery: Premiéru jsem si na lavičce áčka představoval zcela jinak. Myslím si, že jsme v první třetině byli lepší, bohužel šance, které jsme si vytvořili, jsme neproměnili a soupeř nás potrestal. Ve stejném duchu vypadala i druhá třetina, ale byli jsme jako žáci, které Svítkovští vyučovali v lekci z produktivity. Především nám ukázali, jak se chovat v předbrankovém prostoru. S výsledkem jsme chtěli ještě něco udělat, ale soupeř si to pohlídal.

Sobota 10. září: HBC Plzeň - HBC Svítkov Stars Pardubice 0:5 (0:1, 0:3, 0:1)
Podrobnosti o utkání

B-tým

B-tým na domácím hřišti přivítal Vlčí smečku z Ústí nad Labem. Do utkání vstoupili lépe hosté, kteří potrestali plzeňská vyloučení a v první třetině se dostali do dvoubrankového vedení. V závěru třetiny ale využili přesilovou hru plzeňští hráči a snížili na rozdíl jedné branky. Ve třetí části se hosté prosadili v další početní výhodě, na to ale mečouni rychle zareagovali a o chvíli později se dotáhli. Uběhlo ale jen 25 vteřin a ústečtí hokejbalisté si vzali vedení zpět. Poté náskok ještě navýšili, Plzeň v poslední minutě srovnala, ale necelou půl minutu před koncem utkání hosté upravili skóre na 4:6.

Komentář trenéra Víta Čapka: Neměli jsme pohodový vstup do utkání, kde nás všechny ještě dorazila dvě oslabení, ve kterých jsme inkasovali, ale paradoxně po tom gólu jsme se zvedli a na konci třetiny jsme snížili. Druhá třetina byla vyrovnaná, měli jsme možná více ze hry a ve třetí třetině už to byla taková přestřelka, kde jsme k naší škodě vždy když jsme dali kontaktní gól, tak jsme vzápětí inkasovali a soupeř nám zase odskočil. Máme na čem pracovat, určitě musíme zlepšit disciplínu a proměňování gólových šancí, ale určitě si zaslouží kluci pochvalu, dobrý výkon předvedl Jakub Růžička v bráně.

Neděle 11. září: HBC Plzeň B - Vlčí smečka Ústí nad Labem 4:6 (1:2, 0:0, 3:4)
Podrobnosti o utkání

Dorost

Dorostenci odehráli první zápas v novém ročníku se Suchdolem nad Lužnicí. První se prosadil Suchdol, ještě v první třetině ale Plzeňští vyrovnali. Pak se jim podařil vstup do druhé části, kde se ujali dvoubrankového vedení, v závěru na své konto přidali další dva góly. Ve třetí třetině domácí jednou trefou snížili, mečouni ale pak dostali míček za záda suchdolského gólmana ještě dvakrát a získali první body.

Komentář trenéra Michala Edla: Určitě dobrý zápas na úvod, soupeř měl kvalitu a v první třetině jsme s ním měli velké problémy, protože si vytvářel gólové šance a tam jsme byli horším týmem. Naštěstí nás podržel Ondřej Kočka a pak se to trochu otočilo na naši stranu. Kluci pak začli pracovat lepším způsobem a zápas jsme vlastně na konci vyhráli jednoznačně, soupeř nám to na konci usnadnil, už byl odevzdaný.

Neděle 11. září: SK Suchdol nad Lužnicí - HBC Plzeň 2:7 (1:1, 0:4, 1:2)
Podrobnosti o utkání

Starší žáci

Starší žáci v prvním utkání bojovali na domácím hřišti se Zlivem. Plzni se podařilo vsítit první branku jen 44 vteřin po začátku souboje. O chvíli později soupeř vyrovnal, ale v závěru úvodní části skončily za zády hostujícího gólmana ještě čtyři míčky. Plzeňští v dobře rozehraném zápase pokračovali i v další třetině, kde rozvlnili síť pětkrát. V poslední patnáctiminutovce si zapsali ještě šest gólů. Šest branek a jednu asistenci zaznamenal Matěj Kořínek, hattrickem se blýskl Jiří Sinkule.

Komentář trenéra Josefa Kadaněho: Úvod zápasu byl asi poznamenán tím, že se nedostavili delegovaní rozhodčí. Zápas začal se zpožděním a my přes rychlou branku hráli dost mizerně. Změnami v sestavě se tým přece jen probral a začal hrát výrazně lépe a živěji. Samotný výsledek není tak důležitý jako výkony a celkově obraz naší hry. Je vidět, že jsme na začátku sezóny, ale některé herní věci se už mění celkem uspokojivě.

Sobota 10. září: HBC Plzeň - HBC Zliv 15:1 (5:1, 4:0, 6:0)
Podrobnosti o utkání

Program příštího víkendu:

Sobota - 17. září

A-tým: HBC Hostivař - HBC Plzeň (11:00)
Starší žáci: Blovice - HBC Plzeň (10:00)

Neděle - 18. září

B-tým: Nové Strašecí - HBC Plzeň (14:00)
Dorost: Prachatice - HBC Plzeň (13:00)
Mladší žáci: Buldoci Stříbro - HBC Plzeň (10:00)