Plzeň bude bojovat poprvé venku, utká se s Hostivaří

Mečouni se poprvé v nové sezóně představí ve venkovním utkání, potkají se s Hostivaří, kde se budou snažit získat první body. Hostivařští hráči si v úvodním zápase také výhru nezapsali a oba týmy tak nečeká lehký souboj. V akci budou všechny plzeňské celky.

HBC Hostivař - HBC Plzeň, sobota 17. září od 11:00

Plzeňští hokejbalisté nevstoupili do sezóny dobře, když v úvodním utkání prohráli na domácím hřišti se Svítkovem 0:5. V úvodu zápasu byli aktivní, ale soupeři se v první třetině podařilo otevřít skóre a ve druhé části vedení navýšil třemi brankami. Plzeňští se snažili, ale na Svítkov už se nedotáhli ani ve třetí třetině, kde si hosté výhru ještě jedním gólem pojistili.

Hostivař minulý rok došla do čtvrtfinále a i letos se bude chtít dostal do play off. Ani hostivařští hráči si ale nezapsali úspěšný start do nového ročníku. Hostivařští měli minulý týden utkání odložené, před tím už ale bojovali s pražským Kert Parkem. V domácím prostředí se jim nevydařil začátek utkání, když v jedenácté minutě už prohrávali o tři branky. Poté se jim podařilo snížil na rozdíl jednoho gólu, ale pak už se radoval jen soupeř a nakonec upravil skóre na 2:9.

V minulé sezóně si ve vzájemných zápasech tři body zapsal vždy domácí tým. Nejprve se na západě Čech představila Hostivař, od první třetiny ale musela dotahovat, mečouni si vedení pohlídali a vyhráli 6:2. V odvetném duelu padla první branka až ve druhé části, kdy mířil přesně Novotný. Na druhou trefu domácích plzeňští hráči zareagovali, ale další gól na své konto nepřidali, naopak Hostivařští si vedení pojistili brankou do prázdné klece.

Plzeňští před novou sezónou obměnili tým, přišli mladší hráči, ale mužstvo také posílili zkušení hokejbalisté. Plzeň má ve svém kádru i hráče, kteří se objevují v reprezentaci a v červenci se představili na Evropském poháru. Také Hostivař má v týmu talentované hráče, junioři minulou sezónu porazili Plzeň ve finále nejstarší mládežnické kategorie. Nejproduktivnějším hráčem je zatím Jiří Vaniš, který vsítil jednu branku a na jednu nahrál.

Utkání může sledovat v textovém online přenosu na zde.

Program víkendu:

Sobota - 17. září

A-tým: HBC Hostivař - HBC Plzeň (11:00)
Starší žáci: Blovice - HBC Plzeň (10:00)

Neděle - 18. září

B-tým: Nové Strašecí - HBC Plzeň (14:00)
Dorost: Prachatice - HBC Plzeň (13:00)
Mladší žáci: Buldoci Stříbro - HBC Plzeň (10:00)