Hodnocení víkendu: První výhra A-týmu, dorost dovršil obrat v poslední minutě

Třetí zářijový víkend znamenal trojici vítězných pokřiků zástupců HBC Plzeň. Mužský A-tým získal první body na půdě pražské Hostivaře. S čistým štítem zvládli zápas v Blovicích starší žáci. Trojici venkovních výher uzavřel dorost. V Prachaticích se mečouni dlouho hledali, nakonec zvládli fantastický obrat. Naopak se nedařilo B-týmu, mladší žáci i přes pět vstřelených branek museli pogratulovat soupeři.

A-tým

Během prvního venkovního duelu v extraligové sezóně složil plzeňský A-tým úspěšnou zkoušku ze hry ve čtyřech. Častá oslabení Plzni sice brala síly, organizovaná a obětavá hra ale na domácí Hostivař platila. Mečouni naopak svoji první početní výhodu využili. Ve 23. minutě úspěšně dorážel Kunzmann. Za dvě minuty jej napodobil Vobruba a Plzni se dýchalo lépe. Poté přežila mírně nervózní pasáž a ukrajovala cenné minuty. Ve třetí části padlo po gólu na každé straně. Mečouni v čele s Kráčinou v brance zvládli závěrečnou power-play a získali první body.

Komentář trenéra Tomáše Semery: Myslím si, že na pohled jsme v zápase nebyli lepším týmem. Srážela nás častá a zbytečná vyloučení, která nám brala síly. Dlouho jsme se museli jen bránit. To je zkrátka špatně a nemůže se to opakovat! Hostivař nás naštěstí nepotrestala. My naopak předvedli obětavý výkon a do toho nás podržel Petr Kráčina. V našich brankových příležitostech jsme tentokrát byli produktivní a máme tak na kontě první vítězství.

Sobota 17. září: HBC Hostivař – HBC Plzeň 3:1 (0:0, 2:0, 1:1)
Podrobnosti o utkání

B-tým

Třetí vystoupení plzeňského Béčka v 1. lize bylo rozhodně nejméně povedené. Na půdě Nového Strašecí Plzeňané inkasovali dvakrát během úvodních dvou minut hry. Z tohoto direktu jakoby se nedokázali vymanit po celý zápas. Narůstala nejen střelecká převaha domácích, ale také brankové konto. Středočeši přidali po dvou gólech ve druhé části a ve 42. minutě uzavřeli na konečných 5:0.

Komentář trenéra Stanislava Kastnera: Do Nového Strašecí jsme přijeli naprosto nekoncentrovaní, bez osobní disciplíny a až na několik vyjímek jsme nebyli ochotni se o dobrý výsledek poprat. Podle toho utkání také vypadalo. Věřím, že se z toho poučíme a hned příští kolo ukážeme, co v nás je!

Neděle 18. září: HBC Nové Strašecí – HBC Plzeň 5:0 (2:0, 1:0, 2:0)
Podrobnosti o utkání

Dorost

Dorostenci se v neděli vydali do Prachatic. Místní Horalové vstoupili do zápasu lépe a odměnou jim bylo vedení po první třetině. V 19. minutě zvýšili domácí na 2:0 a plzeňští střelci stále mlčeli, a to až do konce druhé části. Do poslední patnáctiminutovky nastoupili mečouni s agresivnějším herním stylem a odměnou jim byli dva rychlé zásahy, které znamenaly vyrovnání. Když už se oba celky vnitřně chystaly na dělbu bodů, vzal si slovo Martin Král, který osmnáct sekund před koncem překonal prachatického gólmana a rozhodl o výhře Plzně.

Komentář trenéra Michala Edla: Zápas v Prachaticích měl podobný scénář jako v Suchdole minulý týden. Neplnili jsme taktické pokyny, soupeř nás za to potrestal a mohli jsme být rádi, že neodskočil větším rozdílem. Pokyny jsme začali plnit až zhruba v polovině druhé třetiny, kdy jsme se už více drželi na míčku v útočném pásmu a zápas se začal otáčet na naší stranu. Do třetí třetiny jsme hru více otevřeli, začali jsme napadat a ještě více jsme hráli s míčkem v útočném pásmu. Zápasu by zřejmě více slušela remíza, na druhou stranu jsme vyhráli gólem v poslední minutě po individuální akci Martina Krále a za to jsme samozřejmě rádi!

Neděle 18. září: HBC Prachtice – HBC Plzeň 2:3 (1:0, 1:0, 0:3)
Podrobnosti o utkání

Starší žáci

Vstup do zápasu v Blovicích měli Plzeňané povedený. Ve třetí minutě se trefil Fiala. Na další góly se čekalo sice až do druhé třetiny, v ní mečouni navýšili svůj náskok na tři branky. Povedené vstupy do třetin potvrdil ve třetí části Kořínek svoji druhou brankou v zápase. Tentýž hráč nakonec dvaadvacet sekund před koncem završil hattrick a posunul skóre na konečných 0:7. Pozitivem tak mohlo být vychytané čisté konto obou brankářů, kteří si zápas tradičně rozdělili.

Komentář trenéra Josefa Kadaněho: Oproti úvodnímu utkání sezony jsme se zlepšili hned v několika věcech. Koncentrovanější vstup do zápasu, v oslabení jsme vesměs hráli organizovaně a efektivně, jako přídavek je k tomu branka Matěje Kořínka. Naše jediná přesilovka byla sice bez gólu, ale systémově to už vypadalo dobře. Tobiáš Sýkora si dlouhou rozehrávkou došel jako brankář pro asistenci, oba brankáři pochytali šance soupeře v únicích. Odjížděli jsme ze zápasu v Blovicích myslím všichni spokojeni. Budeme během týdne pokračovat na dalším zlepšování se. V sobotu nás doma čekají silné Prachatice.

Sobota 17. září: SK Inter Blovice – HBC Plzeň 0:7 (0:1, 0:2, 0:4)
Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

Svoje premiérové vystoupení v sezóně mají za sebou mladší žáci. Ve Stříbře se sice dostali dvakrát v první části do vedení, Buldoci ale v obou případech dokázali srovnat. Druhá dvanáctiminutovka domácím patřila zcela, jelikož do plzeňské branky si našly cestu čtyři míčky. Mečouni ovšem nesložili zbraně a zápas zdramatizovali. Na obrat či srovnání ale tři zásahy ve třetí části nestačili a Plzeňané prohráli 5:7.

Komentář trenéra Michala Samce: Bude doplněn.

Sobota 17. září: HC Buldoci Stříbro – HBC Plzeň 7:5 (2:2, 4:0, 1:3)
Podrobnosti o utkání

Program příštího víkendu:

Sobota 24. září

  • A-tým: Karviná - Plzeň (14:00)
  • Starší žáci: Plzeň – Prachatice (13:30)
  • Mladší žáci: Blovice - Plzeň (10:00)

Neděle 25. září

  • B-tým: Plzeň – Beroun (14:00)
  • Dorost: Plzeň – Kert Park (11:00)