Všechno ještě nebylo ideální, ale hlavní je sbírat body, neskrývá Jakub Vobruba

Mečouni o víkendu vyhráli první utkání v nové sezóně a získali důležité body. V Hostivaři pomohl k vítězství také Jakub Vobruba, který vsítil druhý gól. Plzeňský útočník hodnotí vstup do sezóny, ohlíží se utkáním nebo zmiňuje na čem je potřeba zapracovat, aby byl tým úspěšný.

Jakube, po nevydařeném úvodním utkání jste si v sobotu zapsali první tři body v Hostivaři. Jak důležitá výhra to byla na začátku sezóny?
Hodně důležitá. Po nepovedeném prvním zápase se Svítkovem bylo důležité bodovat hned další týden.

Hostivař jste na jejím hřišti porazili 3:1. Jak utkání hodnotíš?
Určitě pozitivně, protože máme tři body. Všechno ještě nebylo ideální, ale hlavní je sbírat body, abychom neměli po úvodních kolech ztrátu na ostatní soupeře.

Do zápasu jste nevstoupili dobře, v úvodu si soupeř zahrál dvojnásobnou přesilovou hru, vám se ale podařilo ubránit a ve druhé třetině jste otevřeli skóre. Posílila vás zvládnutá oslabení?
Posílilo, oslabení jsme odehráli obětavě a Kráči (Petr Kráčina) chytil několik gólů, ale upřímně bych byl radši, kdyby tolik vyloučení nebylo.

Ty jsi pak navýšil vedení, když jsi vsítil druhou branku. Jak bys celou gólovou situaci popsal?
Jestli si to dobře pamatuju, tak to zrovna byla situace po našem oslabení, kdy Matěj Pavlíček vyvezl balónek a přihrál mi ve středním pásmu křížem, já už se jen dostal za obránce a zakončil.

V obou zápasech jste byli často vylučovaní. Je potřeba na tom zapracovat a nekomplikovat si tím utkání?
Určitě, stojí nás to hodně sil a pomáháme tím zbytečně soupeři.

Do nové sezóny jste vstoupili s obměněným týmem. Věříš, že budete úspěšnější než v loňském ročníku?
Tak v to snad doufá každý z nás, že už se nebude opakovat průběh loňské sezóny.

Kde vidíš silnou stránku týmu? V čem byste mohli dělat soupeřům problémy?
Vidím to tak, že každý musí přispět určitým dílem. Bojovnou, obětavou a týmovou hrou budeme dělat soupeřům problémy. Když se toho budeme držet, nemám strach, že bychom neměli výsledky.

O víkendu vás čeká souboj s Karvinou, která první dva duely vyhrála. Co od zápasu očekáváš?
V Karviné je to vždycky náročný zápas, oni jsou doma silní. Asi to bude tvrdý zápas, kde se musíme vyvarovat zbytečných faulů, protože mají dobré přesilovky. Naopak Karviná taky nemá nejlepší disciplínu a to bychom měli trestat my. Chceme navázat na poslední zápas a pojedeme tam vyhrát.