Plzeňští odehrají další venkovní zápas, představí se v Karviné

Mečouni v sobotu vyjedou k dalšímu venkovnímu utkání do Karviné. Plzeňští poslední zápas v Hostivaři vyhráli a budou se snažit získat další body. Karvinští hráči zvládli oba první duely v nové sezóně, vítěznou sérii budou chtít prodloužit. Na hřišti se představí všechny plzeňské týmy.

HbK Karviná - HBC Plzeň, sobota 24. září od 14:00

Plzeňští hokejbalisté se v neúplné tabulce nachází na osmém místě, na svém kontě mají tři body, stejný počet bodů získaly také sedmé Pardubice. Mečouni nevstoupili do sezóny dobře, když na domácím hřišti pohráli se Svítkovem 0:5. Minulý týden už si ale první body zapsali, v Hostivaři vyhráli 3:1. V první třetině žádná branka nepadla, ve druhé části nejprve otevřel skóre Kunzmann, za chvíli plzeňští hráči vedení navýšili. Ve třetí třetině se domácím podařilo snížit, na to pak Plzeň zareagovala ještě jedním gólem a náskok už si pohlídala.

Karviná v loňském ročníku skončila v základní části na pátém místě, ve čtvrtfinále pak prohrála s Mostem 0:3 na zápasy. V nové sezóně Karvinští zatím vybojovali pět bodů a jsou na páté pozici. Karvinští hráči odehráli dvě utkání o prvním hracím víkendu, poté měli delší pauzu. V prvním zápase se setkali s Kladnem, které porazili 3:2 v prodloužení. O den později se představili na hřišti Ústí nad Labem, kde se radovali z dalšího vítězství. Poprvé se prosadili v první třetině, v další přidali na své konto dvě branky. Tři body si pak pojistili ještě přesnou trefou ve třetí části a vyhráli 4:0.

V minulé sezóně byli ve vzájemných zápasech úspěšnější Karvinští, kteří zvládli obě utkání. Nejprve si z plzeňské haly odvezli výhru 1:2. Hosté se dostali do dvoubrankového vedení, plzeňským hokejbalistům se pak podařilo snížit, ale Karviná těsný náskok udržela. V souboji na hřišti Karviné vedli mečouni už ve druhé minutě, Karvinští ještě před přestávkou ale skóre otočili, v další části se ujali tříbrankového vedení. Plzeň se snažila dotáhnout a v přesilové hře snížila. Na to karvinští hráči rychle zareagovali, Plzeňští pak už jen upravili skóre na 5:3.

Nejproduktivnějším hráčem Plzeň je zatím Martin Kunzmann, který vsítil dvě branky. Nejvíce bodů z Karviné posbíral Lumír Rosůlek, jenž si zapsal tři góly a na dva nahrával. Za ní ním je s třemi body Martin Pala. Karvinou před sezónou posílil brankář Tomáš Humlíček, který už v jednom utkání vychytal nulu a má úspěšnost zásahů 96,83 %.

Utkání můžete sledovat v textovém online přenosu zde.

Program víkendu:

Sobota 24. září

A-tým: Karviná - Plzeň (14:00)
Starší žáci: Plzeň - Prachatice (13:30)
Mladší žáci: Blovice - Plzeň (10:00)

Neděle 25. září

B-tým: Plzeň – Beroun (14:00)
Dorost: Plzeň – Kert Park (11:00)